Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

1ο Προγραμματικό Συνέδριο του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»

Στις 11 Δεκεμβρίου 2010 συγκαλείται  στους ΄Αγιους Σαράντα το 1ο  Προγραμματικό Συνέδριο του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA. Ένα συνέδριο διαφορετικό από τα συνηθισμένα  των παλαιοτέρων θεσμών, όπου οι «εκλεκτοί» οδύρονταν για το ποιος θα εκλεχτεί Πρόεδρος ή μέλος του Συμβουλίου. Πρόκειται για μια συνέλευση εργασίας, όπου θα τεθούν τα θεμέλια της πραγματικής δημοκρατίας και θα επικυρωθούν οι κανόνες λειτουργίας του νεοσύστατου αυτού πολιτικού θεσμού. 

Οι άνθρωποι του νέου οράματος, τα παιδιά που επωμίστηκαν με σοβαρότητα την ευθύνη για τις τύχες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην επόμενη εικοσαετία θα διακηρύξουν συγκροτημένη τη στρατηγική  συσπείρωσης και εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων του χώρου για την ανάπτυξη, την παιδεία, τον πολιτισμό, τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και των ιδιοκτησιών, την κοινωνική ισότητα.

Το 1ο Συνέδριο του MEGA  θα επικυρώσει το Πρόγραμμα, το Καταστατικό, το έμβλημα, τη σημαία, την εφημερίδα και θα ψηφίσει τον Εκλογικό Κανονισμό διαμέσου του οποίου διασφαλίζεται  η εφαρμογή της δημοκρατίας και  αποκαθίσταται η άμεση επικοινωνία με τον κάθε Βορειοηπειρώτη, αποκτά αξία και δύναμη η συλλογικότητα. 
Στο εξής προσφέρεται στον καθένα η ελευθερία να συμμετέχει ενεργά στον κοινό αγώνα και να αναδείξει με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο και το Εθνικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο θεσμός της λογοδοσίας για τους εκλεγμένους.  
Φερεγγυότητα  γι’ αυτή τη διαδικασία παρέχουν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή , η Επιτροπή Ελέγχου και Τήρησης του Καταστατικού και η Επιτροπή Αξιοκρατίας και κυρίως η συμμετοχή σ’ αυτές αξιόλογων και αγνών προσωπικοτήτων.

Μέσα απ’ αυτό το Συνέδριο, το MEGA θα αναγγείλει τις θέσεις του για τους επίκαιρους προβληματισμούς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την ασφάλειά της, η οποία απειλείται από τις επιδρομές ανεξέλεγκτων ατόμων ή ομάδων ληστών και δολοφόνων, για την ανεπάρκεια υποδομής στα χωριά, για την υφαρπαγή των ιδιοκτησιών, για τη δημαγωγική ανταπόκριση του κράτους για την παιδεία, για την μη εφαρμογή των παραγράφων της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, για την αφερέγγυα διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού κ. ά.

Το 1ο Συνέδριο του MEGA ανοίγει τις πύλες μιας νέας εποχής. Της εποχής που το εθνικό φρόνημα υπερέχει των ιδεολογιών και αποχρώσεων. Και καλεί όλους τους Βορειοηπειρώτες, όπου κι αν βρίσκονται, στην ιδιαίτερη πατρίδα, στη διασπορά ή στην ξενιτιά να συμβάλλουν πνευματικά στον αγώνα συσπείρωσης και επανόρθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου