Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Λαμπρός εορτασμός στην τελετή των εγκαινίων των κεντρικών γραφείων του παραρτήματος Αργυροκάστρου του ΜΕGA - EEMM στα Σωφράτικα

ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 
ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 

Ακριβώς στη διασταύρωση του δρόμου Δερόπολη –Πωγώνι, από την επάνω μεριά, ένα νέο τοπίο παρουσιάστηκε. Σ’ ένα σύγχρονο κτίριο δύο πολύ μεγάλες πινακίδες: Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, όπως και στα αλβανικά και με μεγάλα γράμματα ΕΕΜΜ-MEGA, Το Κόμμα των Ελλήνων. Και πάνω από τις πινακίδες αναρτημένες 5 σημαίες: στο κέντρο η σημαία του Κόμματος με κλαρί δέντρου, δρυς, που συμβολίζει το ιερό δέντρο του Μαντείου της Δωδώνης—δεξιά και αριστερά η ελληνική και η αλβανική σημαία και στα πλάγια δύο σημαίες της Ευρώπης.
Όλες αυτές  τις μέρες οι περαστικοί σταματούσαν,  άλλοι κόρναραν και άλλοι επισκέπτονταν  το γραφείο.

Ειδικά στις 20 Νοεμβρίου που έγινε ο  εορτασμός, η κίνηση ήταν μεγάλη. Ήρθαν από τα χωριά της Δρόπολης, της Ρίζας, του Πωγωνίου, όπως  από το Αργυρόκαστρο, από Χιμάρα από Αγίους Σαράντα, Τίρανα, από τον Ελλαδικό χώρο κλπ. Τα όργανα με κλαρίνο συνέχιζαν να χτυπούνε μελωδικά τα παραδοσιακά μας τραγούδια και χορούς και ο χορός μεγάλωνε, όχι μόνο με τις κοπέλες του συγκροτήματος, αλλά και με τους παραβρισκόμενους. Τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν τη δουλειά τους.
  Μέσα σ’ αυτή  την ατμόσφαιρα, ο  Πρόεδρος του Κόμματος  κ. Χρηστάκης Κίτσος  πήρε το μικρόφωνο  , μίλησε και συγχάρηκε  όλους του Έλληνες  που το ίδρυσαν  και το χαίρονται  τώρα αυτό το  Κόμμα. Μίλησε απλά, αλλά με πολλή αγάπη στο συγκεντρωμένο πλήθος και με ξεκάθαρες κουβέντες λέγοντας πως με δίκιο να πανηγυρίζετε, γιατί για πρώτη φορά έχουμε δικό μας Κόμμα, Κόμμα των Ελλήνων και ευχήθηκε να χαρούμε το Κόμμα και τα γραφεία μας. Ο συγκεντρωμένος κόσμος συνέχιζε να συνοδεύει την ομιλία του Προέδρου με δυνατά χειροκροτήματα.

Ακολούθησαν  χαιρετισμοί, από τον Δήμαρχο  Καλπακίου κ. Κώστα Καπσάλη,  από τον κ. Παναγιώτη Μάντη, από την Πρόεδρο Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων κα. Κωνσταντίνα Βεζιάνη, από τον Έπαρχο Πωγωνίου κ. Δημήτρη Μεντή κ.ά. 
Επίσης οι Χιμαριώτες, που έπαιρναν μέρος, τόνισαν πως η Χιμάρα στηρίζει το Κόμμα των Ελλήνων.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου