Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στη Δίβρη η πρώτη Συντονιστκή Επιτροπή του κόμματος των Ελλήνων

13 Στην επαρχία Δίβρης στις 28 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Κυριακή, συγκροτήθηκε  η Συντονιστική Επιτροπή του Κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον". Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων των χωριών που αποτελούν την Επαρχία, αιρετοί από τα τοπικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και αρκετά μέλη των προεδρείων των Τοπικών οργανώσεων του Κόμματος.

Την έναρξη της σύσκεψης έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του χωριού Δίβρη κ. Δημήτρης Πέτας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του Κόμματος κ. Χριστάκη Κίτσιο.

Ο πρόεδρος του MEGA στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες, όπως το θέμα των κλοπών, της ανασφάλειας, που γίνεται όλο και πιο έντονη στα χωριά μας, το θέμα των συνεχιζόμενων διακοπών της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ.
Ο κ. Κίτσιος, αναφερόμενος στο θέμα της δόμησης του κόμματος, τόνισε πως τοπικές οργανώσεις συγκροτούνται παντού στους Αγίους Σαράντα, στο Δέλβινο, στο Αργυρόκαστρο, στη Χιμάρα, στα Τίρανα, αλλά και στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπου ζουν και εργάζονται  Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

«Εσείς σήμερα, εδώ στο κέντρο της επαρχίας Δίβρης, συγκροτείτε την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συντονίζει επί καθημερινής βάσης της τοπικές οργανώσεις που υπάγονται σε αυτή, έτσι όπως ορίζει το άρθρο 28 του Καταστατικού. Η παρουσία σας, η σοβαρότητα και το ενδιαφέρον που δείχνετε για να πάρει το κόμμα μας σάρκα και οστά, επιβεβαιώνουν την πολιτική σας ωριμότητα. Επιβεβαιώνουν επίσης την ιστορική αναγκαιότητα της ίδρυσης του ελληνικού κόμματος ΜΕGΑ. Θέλω η παρουσία σας και στο συνέδριο του Κόμματος στις 11 Δεκεμβρίου να είναι δυναμική, γιατί το Κόμμα μας είναι κίνημα, είναι κόμμα που έχει ως ιδεολογία τον Ελληνισμό, την διεκδίκηση των δικών μας δικαιωμάτων, την καθιέρωση της δημοκρατίας στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Μερικά άτομα και ακόμη μερικά αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν ότι είμαστε ενάντια στην Ομόνοια. Τους απαντάμε ότι εμείς είμαστε η Νέα Ομόνοια. Η Ομόνοια αναβαθμισμένη σε Κόμμα. Το κόμμα μας έχει την ιδέα της Ομόνοιας, και όχι την πρακτική της ηγεσίας της Ομόνοιας των τελευταίων χρόνων που είναι πρακτική διάσπασης και όχι ενότητας. Που έχει αντιδημοκρατική λειτουργία και διχάζει τους ανθρώπους μας. Η πρακτική αυτή μας οδήγησε  να έχουμε σήμερα την χειρότερη εκπροσώπηση των τελευταίων 80 χρόνων. Εμείς θα αγωνιστούμε να αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς ζητάμε να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες στο Κόμμα, να νοικοκυρευτούμε στον τόπο μας. Δύναμη έχουμε. Σταθερότητα μας χρειάζεται. Η ιδέα κάποιων για να μπούμε στα μεγάλα αλβανικά κόμματα, δεν είναι προς όφελος μας. Τα μεγάλα αλβανικά κόμματα μας θέλουν μέχρι να μας πάρουν την ψήφο, όχι να λύσουν τα προβλήματα μας».

Ο πρόεδρος απάντησε και στις ερωτήσεις που έκαναν οι κύριοι Δημήτρης Παπάς από την Τσερκοβίτσα, ο Γιώργος Κούρτης από τον Άγιο Ανδρέα, ο Νίκος Καλατζής από την Άνω Λεσινίτσα, ο Φίλιππας  Τσιαβίδης και άλλοι. Οι ερωτήσεις ήταν τι γίνεται με το θέμα της απογραφής, ποια είναι η στάση της Ελληνικής πολιτείας για το «Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον» και άλλα.
Στο τέλος συγκροτήθηκε το προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο οικονομολόγος Δημήτρης Χαρμπάτσης από το χωριό Δίβρη, αντιπρόεδρος ο Φίλιππας  Τσιαβίδης  και γραμματέας ο δάσκαλος Θωμάς Μάνθιος.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου