Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρώτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεβαστιανού για το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα

με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του PD


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ. 142

Εν Κονίτση τη 14η Δεκεμβρίου 1990

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

εξ αφορμής των τελευταίων εν Αλβανία εξελίξεων

(απόσπασμα)

...Φοβούμαι λοιπόν - και μακάρι να διαψευσθώ - ότι και ο τωρινός "φοιτητικός ξεσηκωμός" που διαλαλείται ότι δρομολογεί "νέες εξελίξεις", ενδέχεται να είναι τέχνασμα και συμπαιγνία του καθεστώτος για "στάχτη στα μάτια", τόσον του λαού, που δεινοπαθεί μέχρι θανάτου, όπως αποδυκνείεται από το συνεχώς ογκούμενον κύμα των φυγάδων, όσον και του ελευθέρου κόσμου, από τον οποίον είναι και απομονωμένο και αποκλεισμένο.

Ήδη η αλβανική κοινότης του Βελγίου, που αριθμεί 20.000 μέλη, κατήγγειλε ότι πρόκειται περί "χονδροειδών ελιγμών" του Αλία και ότι οι διανοούμενοι και οι φοιτηταί, που λέγεται ότι ίδρυσαν το πρώτον ελεύθερον κόμμα, "αποτελούν μέρος της ενώσεως της κομμουνιστικής νεολαίας και είναι προνομιούχα μέλη του καθεστώτος".

Αλλά, ανεξάρτητα από την οπωσδήποτε σοβαρή αυτή καταγγελία, διερωτώμεθα ευλόγως: Αν υπήρχαν 50.000 δυναμικοί αντιφρονούντες - όσοι φέρονται ως ιδρυτικά μέλη του "νέου κόμματος" - δεν θα είχαν σαρώσει προ πολλού το αλβανικόν καθεστώς;
Και έπειτα τι είδους "εκλογές" θα γίνουν την 10η Φεβρουαρίου, τις οποίες επίσης η Αλβανική Κοινότης του Βελγίου καταγγέλει εκ προοιμίου ότι "θα είναι μία καρικατούρα, στη οποία θα εμφανισθούν διάφοροι υποψήφιοι πλήρως υποταγμένοι στο κομμουνιστικό κόμμα";...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ


Η συνάντηση - συζήτηση του Ραμίζ Αλία με τους "διαμαρτυρόμενους" φοιτητές στις 11 Δεκεμβρίου 1990. Τον δικτάτορα πλαισιώνουν ο Σκεντέρ Γκινούσι και ο Λισέν Μπασκούρτι.

1 σχόλιο:

  1. Να και ένα ενδιαφέρον βίντεο

    http://www.youtube.com/watch?v=60oiSk-sf1I&feature&p=E30ADC2AA77BDC18&index=0&playnext=1

    Οι φοιτητές "διαμαρτύρονται" τόσο έντονα στον Αλία που συνέχεια τον χειροκροτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή