Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Νούσια «Οδός Ελευθερίας»

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ελληνο-γεωργιανού Συλλόγου «Ο Καύκασος» έγινε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Οδός Ελευθερίας» του ποιητή-μουσικού Κώστα Νούσια.
Παρευρέθηκαν πολλοί βορειοηπειρώτες, μέλη της ΕΚΑΒΗ, συνεργάτες και φίλοι του ποιητή, μέλη του Συλλόγου «Ο Καύκασος», μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Για το έργο του ποιητή μίλησαν ο ποιητής και εκδότης των εκδόσεων «Οδός Πανός» κ. Γιώργος Χρονάς, ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κατεμής, η ποιήτρια Στέλλα Λεοντιάδου και ο κύπριος λογοτέχνης Μάριος Μιχαηλίδης.
Την άψογη παρουσίαση συντόνισε ο Δρ. Avtandil Mikaberitze, διευθυντής του Γεωργιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο οποίος χάρισε στον ποιητή το λεύκωμα «Θησαυροί της Ορθόδοξης Γεωργίας» και ένα cd με γεωργιανά παραδοσιακά τραγούδια του διάσημου γεωργιανού συγκροτήματος Rustavi. Παρών ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ανωτέρω συγκροτήματος.
Ποιήματα απήγγειλε ο μουσικός-καθηγητής κ. Γρηγόρης Κακούρης.
Μετά τις ευχαριστίες του Κώστα Νούσια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Ομίλου για την
UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Ηλίας Δεμιρτζόγλου ο οποίος εξήρε το έργο του Κώστα Νούσια στην ποίηση αλλά και την προσφορά του σαν ειδικός γραμματέας στον Όμιλο και του απένειμε το μετάλλιο του Ομίλου για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Ομίλου και τη διάδοση των πολιτιστικών αξιών και ιδεωδών, επίσης μετάλλιο απένειμε και στη γενική γραμματέα του Ομίλου κ. Στέλλα Λεοντιάδου για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του Ομίλου.

Η υπέροχη βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια ερμηνευμένα από το Μουσικό Σύνολο ΗΧΩ Αθηνών και τους τραγουδιστές Ρένα Στρούλιου και Γρηγόρη Κακούρη, καθώς και γεωργιανά τραγούδια από τη χορωδία του Συγκροτήματος Παραδοσιακού Γεωργιανού Χορού & Τραγουδιού Αθηνών «Ο Καύκασος».

Ακολούθησε δεξίωση.


πηγές: borioipirotis και veliahovo.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου