Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η απάντηση του MEGA σε όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τα γεγονότα του Αλύκου στις 12 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου

Και μετά από το πετυχημένο Συνέδριο του ΜEGA οι συνηθισμένοι λασπολόγοι εξακολουθούν να σπιλώνουν την όλη προσπάθεια της νέας γενιάς που πάει να απεγκλωβίσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το φαύλο κύκλο που την έχει περιελίξει το κατεστημένο της μέχρι τώρα πολιτικής και της φερόμενης ως ηγεσίας του Ελληνισμού στην Αλβανία. Μια μέρα μετά, στις 12 Δεκεμβρίου, όπου ηγεσία και μέλη του Συνεδρίου του Ελληνικού Κόμματος, κατέβηκαν σύσσωμα να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων του Αλύκου, η επίθεση του αρχηγού του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε στα αλβανικά ΜΜΕ και στα μπλογκς, ξεπέρασε τα όρια. Κατηγόρησε ευθέως το ΜEGA ότι υποδαύλισε την αντίδραση των κατοίκων του Αλύκου για να επωφεληθεί πολιτικά.

Διευκρινίζουμε ότι την εκδήλωση του Αλύκου την οργάνωσε η επαρχία Αλύκου σε συνεργασία με την Ομόνοια και το MEGA βρέθηκε σ’ αυτή όπως τα άλλα πολιτικά κόμματα που είχαν  ανοιχτή πρόσκληση από τους διοργανωτές μέρες νωρίτερα σε τηλεοπτικά κανάλια των Αγίων Σαράντα. Ο Πρόεδρος του Κόμματος κύριος Χρηστάκης Κίτσιος είχε την εντολή του προεδρείου να χαιρετήσει την εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι όπως όλοι οι πολιτικοί φορείς. Ο χαιρετισμός του ΜEGA δεν ήταν πολιτικός και είχε ως εξής:

«Αγαπητοί Αλυκιώτες,
25 26  
Πριν κάτι ημέρες έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας  MEGA BHMA, μερικές ξεθωριασμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ερασιτεχνικά ακριβώς πριν 20 χρόνια σ΄αυτό το μέρος.
Στη μία, ένα μεγάλο πλήθος προσεύχεται στην Αγία Βαρβάρα.
Στη δεύτερη, το ίδιο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων στέκεται γύρω από ένα ζίσι του συνεταιρισμού και φαίνεται σαν να λούζεται στη βροχή και στα δάκρυα. Τα μάτια των ανθρώπων γεμάτα θλίψη και αγανάκτηση.
Και στην Τρίτη, ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι σε πορεία, που κρατούσαν σφιγμένες τις γροθιές και κάποια συνθήματα στη μητρική μας: «Κάτω η δικτατορία», «Ανοίξτε τα σύνορα», « Θέλουμε λευτεριά».
Τις είδαμε, τις ξαναείδαμε με τους συνεργάτες και συγκινηθήκαμε βαθιά και είπαμε: μεγάλη η αξία αυτών των φωτογραφιών!
΄Ηταν εκεί η δική σας Αγία Βαρβάρα, η δική σας πλατεία, οι ίδιοι που κλαίγατε τα σκοτωμένα  από τη δικτατορία παιδιά σας, εσείς οι Αλυκιώτες που πορευτήκατε ατρόμητα ως την Πόλη για να σωριάσετε το βασανιστικό φρούριο της δικτατορίας.
 Και σκέφτηκα, όπως εκείνος  ο ερασιτέχνης φωτογράφος δεν αντιλήφθηκε την αξία αυτών των φωτογραφιών, έτσι κι εσείς δε γνωρίζατε τότε ποια  θέση θα καταλαμβάνατε στην ιστορία του Ελληνισμού. Οι Αλυκιώτες είναι πλέον αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές της ηρωικής ιστορίας του τόπου μας γιατί και πριν 20 χρόνια και πριν πενήντα και πριν εκατό χρόνια σταθήκατε πρόμαχοι αντίστασης κατά της σκλαβιάς, της υποδούλωσης και της αλλοίωσης. Αξίζετε καλύτερη τύχη, αξίζετε περισσότερο απ΄ό,τι σας προσφέρανε μέχρι τώρα.
Ζήτω το Αλύκο! Ζήτω ο Ελληνισμός!»

Στην εκδήλωση αυτή όμως, οι συγγενείς των μαρτύρων, οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης αλλά και οι  προσκεκλημένοι ένιωσαν βαριά προσεβλημένοι. Οι συγγενείς των πεσόντων περίμεναν στην Αγία Βαρβάρα,που ήταν κλειστή, ενώ η λειτουργία τελούνταν στο καινούργιο ναό των Αγίων Σαράντα. Μετά από επιμονή τους και με την παρουσία του εκπροσώπου του Γενικού Ελληνικού Προξενείου έφτασαν ιερείς από τη Μητρόπολη και λειτούργησαν στην Αγία Βαρβάρα καθώς τελέστηκε τρισάγιο στα μνήματα των σκοτωμένων, που δεν ήταν προγραμματισμένα από τους διοργανωτές.

Ακολούθησε μετά η εκδήλωση μπροστά στο μνημείο των μαρτύρων. Ομιλητές του πρωτοκόλλου των διοργανωτών: έπαρχος Αλύκου  Ηλίας Θανάσης,  Νίκος Φίλιππας, εκπρόσωπος Ελληνικού Προξενείου, Βαγγέλης Ντούλες προεδρος ΚΕΑΔ, Γκιέργκι Μάνος αντιπεριφερειάρχης και στοπ. Οι βουλευτές κ. Ξέρρας του Δημοκρατικού Κόμματος και κα Τζιουβάνη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο αρχηγός του Ελληνικού Κόμματος κ. Κιτσιος και οι συγγενείς των μαρτύρων έμειναν άναυδοι . Τότε ήταν που ο κύριος Ξέρρας πήρε από μόνος του το λόγο. Και μετά απ’ αυτόν βγήκε στο βήμα ο Αλυκιώτης και ένας από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης ο κ. Γιώργος Μάνος. Ο έπαρχος Αλύκου ηλέκτρισε περισσότερο την ατμόσφαιρα αφαιρώντας το μικρόφωνο από τον ομιλητή επικαλούμενος το σεβασμό του πρωτοκόλλου.

Ο πρόεδρος του MEGA δεν επιχείρησε ούτε να μιλήσει, ούτε να αντιδράσει, αλλά η αγανάκτηση των συγγενών των μαρτύρων ήταν τόσο έντονη που πέταξαν τα στεφάνια των πολιτικών από το μνημείο και διαμαρτυρήθηκαν λεκτικά στον έπαρχο, στο πρόεδρο του ΚΕΑΔ και στον πρόεδρο της Ομόνοιας για την προσβολή που τους έκαναν μιλώντας πολιτικά στην εκδήλωση αυτή, αλλά και για τον περιορισμό του λόγου των προσκεκλημένων.
΄Ετσι είχε όλη η εξέλιξη της ημέρας εκείνης. ΄Οποιος θέλει ας τη διαψεύσει. Το θράσος όμως του κυρίου Ντούλε και του οικείου έπαρχου να συκοφαντήσουν το Κόμμα των Ελλήνων για εισβολή και διασπαστικές ενέργειες  και να υποβαθμίσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων, δεν έχει προηγούμενο.

Έσπευσαν να χρεώσουν τα επεισόδια στην κυβέρνηση Μπερίσια, ενώ τα προκάλεσαν οι ίδιοι με την αλαζονική τους στάση να ιδιωτικοποιήσουν την εκδήλωση, να παραβλέψουν τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης και να αποκλείσουν το λόγο σε νομοθέτες που με το νόμο δικαιούνται να μπουν υποχρεωτικά στο πρωτόκολλο. Στην εκδήλωση ήταν δύο κόμματα με κεντρική παρουσία: το ΚΕΑΔ και το MEGA. Στο ΚΕΑΔ εδόθη ο λόγος, ενώ στο MEGA όχι. Δεν είναι αυτό δικτατορία, αυθαιρεσία; ΄Αλλωστε αυτό πλέον έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια τρόπος διοίκησης στις ηγεσίες της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ. Το MEGA για αυτούς τους κυρίους της αυθαιρεσίας αποτελεί μια σοβαρή απειλή, γιατί στηρίζεται στους ΄Ελληνες, τους σέβεται και τους υποστηρίζει. Οποιαδήποτε προσπάθειά τους να αγνοήσουν την ύπαρξή του, μέρα με την ημέρα πέφτει στο κενό.

4 σχόλια:

  1. ΌΡΑΜΑ ώρες ώρες δεν σε "πιάνω". Είσαι με το ΚΕΑΔ που αναγνωρίζει η Ελλάδα ή με το MEGA του Sali Berisha? Κι αν είσαι ουδέτερος, τι σφήνες είναι αυτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες εδώ και πολύ καιρό γύρω από το MEGA, το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Η λασπολογία και οι συκοφαντίες άνευ επιχειρημάτων ξέρουμε ότι θα στρέφονται διαρκώς εναντίον του από όσους δεν επιθυμούν την καθαρή και ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη με το να συμμαχούν με κάθε λογής μειονότητα.
    Όσο για το τι αναγνωρίζει η Ελλάδα, κάθε αρχή και δύσκολη. Γυρίστε 20 χρόνια πίσω και θυμηθείτε την πρώτη αντιμετώπιση που είχε η Ομόνοια από την ελληνική πολιτική σκηνή όταν ιδρύθηκε το 1991. Θυμάστε τι έγραφε ο Ελληνικός Τύπος την πρώτη φορά που κατέβηκαν στην Αθήνα οι πέντε βουλευτές;
    "ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν ψηφίζω. Όμως ούτε Ελληνικό όνομα δεν έχει. Συν του ότι αποτελείτε από ανθρώπους που είναι στελέχοι του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας. Πως γίνετε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο Ελληνικό όνομα δεν έχει κανένα άλλο κόμμα στην Αλβανία:
    ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ για το ΜΕΛΛΟΝ.
    Ασχετα αν χρησιμοποιείται περισσότερο το αρκτικόλεξο ΜΕGA επειδή είναι πιο εύχρηστο και πιο εύηχο απο το ΕΕΜΜ.
    Ας κοιτάξουμε λοιπόν την ουσία.
    Κανένας και πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να είναι στέλεχος σε δύο κόμματα της ίδιας χώρας.
    Όπως και να έχει όμως με τις ανοικτές διαδικασίες που θα γίνουν από τη βάση θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή