Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μνημόσυνο Ελλήνων πεσόντων Στρατιωτών του 1940 στο Βοδίνο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας αποδόθηκαν στις 28 Νοεμβρίου τιμές στους τρεις ήρωες από το Κομπότι, τα Άγναντα και τον Καταρράκτη της Άρτας που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στο Βοδίνο της Βορείου Ηπείρου.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την  Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί», άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον  Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο φίλος της Άνω Δρόπολης ταξίαρχος ε.α Βασίλειος Σαλμάς, ο συγγενής ενός εκ των ηρώων Γιάννης Μπουραντάς και πλήθος κόσμου από τα χωριά της Δρόπολης.   
Σημείο αναφοράς της καθιερωμένης εκδήλωσης αποτελεί η αξιέπαινη πράξη των κατοίκων του Βοδίνου, που διατήρησαν σαν κόρη οφθαλμού κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος τα οστά των ηρώων.                                                                                                           

Με την επιμονή και υπομονή των συγγενών των ηρώων, με τη σύμπραξη της αδελφότητας Βοδίνου και της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» δημιουργήθηκε άτυπα το τρίτο νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στο χωριό αυτό της Άνω Δρόπολης.                                                                                                    
Ευχή όλων μας είναι να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στους άταφους ήρωες του Βορειοηπειρωτικού μετώπου, υπενθυμίζοντας ότι «Οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους λησμονούμε».


πληροφορίες από το δελτίο τύπου της ΟΣΕΑΔ "Οι Σελλοί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου