Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νέα ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ για την δολοφονία του Αριστοτέλη ΓκούμαΕίχαμε επισημάνει σε παλαιότερη ανάρτησή μας (19-01-2011) την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που επιχειρείται στην Αλβανία, να αποδοθεί η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα σε «τροχαίο ατύχημα». Είχαμε επίσης εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η ίδια διαστρεβλωτική τακτική θα ακολουθηθεί και κατά την ποινική διερεύνηση της υποθέσεως.

 Δυστυχώς, η πορεία των γεγονότων μας δικαίωσε δραματικά. Πρόσφατα δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, φέρουν τη λεγόμενη επιτροπή εμπειρογνωμόνων να αποδίδει το θάνατο του Αριστοτέλη σε τροχαίο ατύχημα και μάλιστα με ευθύνη του ίδιου. Η εκδοχή αυτή, πέραν του ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων της Αλβανίας περί δολοφονίας, προσβάλλει τη θυσία του ήρωα και τη συλλογική μνήμη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Το «πόρισμα» της επιτροπής εντάσσεται μέσα στα ευρύτερα πλαίσια μιας συγκεκριμένης μεθοδεύσεως να τεθεί οριστικά ταφόπλακα στον ηρωικό θάνατο του Αριστοτέλη. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της μεθοδεύσεως, είναι η επίμονη άρνηση των αλβανικών δικαστικών αρχών να χορηγήσουν στην οικογένεια του ήρωα κρίσιμο αποδεικτικό υλικό της υποθέσεως, μεταξύ του οποίου και την ιατροδικαστική έκθεση, στερώντας το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα γνώσεως των πραγματικών περιστατικών του θανάτου του, αλλά και τη συνακόλουθη πληρότητα στη νομική υποστήριξη.

Η όλη τροπή της υποθέσεως αποτελεί πρόκληση ευθύνης τόσο για την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και για το νομικό κόσμο της χώρας, από τον οποίο θα αναμέναμε να επιδείξει τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία για έναν αδελφό μας της Βορείου Ηπείρου που δολοφονήθηκε γιατί μιλούσε Ελληνικά, με εκείνη που επιδεικνύει κατά καιρούς για Τούρκους αντικαθεστωτικούς και λοιπούς διωκόμενους του Τρίτου Κόσμου.

Ο θάνατος του Αριστοτέλη δεν ήταν «ατύχημα». Το μοναδικό ατύχημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ελληνική εφεκτικότητα στις αλβανικές προκλήσεις, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

 Σ.Φ.Ε.Β.Α, 10-04-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου