Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ – «ΜΑΙΜΟΥ»!

Πολλοί Αλβανοί «βαφτίστηκαν» Έλληνες για να… πάρουν ΟΓΑ

Με το αζημίωτο επίορκοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους… έφτιαχναν πλαστά χαρτιά

Τώρα με απόφαση του Οργανισμού περνούν όλοι από… κόσκινο, προσκομίζοντας επικυρωμένα δικαιολογητικά…

 

• Η Διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων φαίνεται ότι, επιτέλους, αποφάσισε -έστω και πολύ αργά – να δώσει τέρμα στο σοβαρότατο θέμα των Βορειοηπειρωτών… «μαϊμού», συνταξιούχων του Οργανισμού.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών, με τη  βοήθεια επίορκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ασφαλώς με το αζημίωτο (!) – «βαφτίστηκαν» Βορειοηπειρώτες και από πολλά χρόνια συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ! Ναι, από τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων αγροτών! «Χαίρε βάθος αμέτρητον», λένε οι γνωρίζοντες, λόγω υπηρεσιακής θέσεως στον Οργανισμό!
Η πρόσφατη απόφαση του ΟΓΑ, με την οποία ζητούνται από τους συνταξιούχους, πραγματικούς Βορειοηπειρώτες να προσκομίσουν στον Οργανισμό ορισμένα – επικυρωμένα αρμοδίως – δικαιολογητικά, είναι απόλυτα αναγκαία και σωστή. Ίσως, έτσι, ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι», για τα καλό του συνόλου των δικαιούχων αγροτών.
Ας σημειωθεί ότι γύρω στους 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς πολλοί μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση του ΟΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι για να συνταξιοδοτηθούν ομογενείς από την Αλβανία θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά:
• Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής τους Ταυτότητας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το Δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στην Ελλάδα
• Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, επικυρωμένη.
Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης, λόγω αποποίησης π.χ. δεν θα λαμβάνονται υπόψιν ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.
• Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τόσο των ιδίων όσο και του / της συζύγου τους, εφόσον είναι έγγαμοι και ο / η σύζυγος είναι 65 ετών και άνω. Όσον αφορά τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη από τον ΟΓΑ στο πάνω δεξιό μέρος της, τότε δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου. Απαραίτητο είναι μόνο για τον / τη σύζυγο.
• Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που έχει στείλει ο ΟΓΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
«Για τις αγρότισσες «μαϊμού» τι θα γίνει;», λένε στελέχη του ΟΓΑ, που, λόγω θέσεως, γνωρίζουν το επίμαχο θέμα από «πρώτο χέρι». Γυναίκες, συνταξιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κ.λ.π., που δεν είδαν χωράφια ούτε… με τα κυάλια, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ! Κι αυτό, χάρη στη… μεγαλοθυμία (ή με το... αζημίωτο) κάποιων αρμοδίων των Δήμων ή Κοινοτήτων, οι οποίοι χορήγησαν πιστοποιητικά ότι δήθεν είναι καλλιεργητές, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι κοινότητας και ό,τι άλλο τους βόλευε!
Η συμπεριφορά αυτή κυρίως επίορκων υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ή αντιπροσώπων του ΟΓΑ) αποτελεί απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συντελεστή και άλλων αδικημάτων: ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας, ψευδούς βεβαιώσεως, δωροδοκίας κ.λ.π.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ   ΤΟ… ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ!
«Οι επιθεωρητές του ΟΓΑ εάν κάνουν συστηματικό και λεπτομερή έλεγχο - όπως, εκ του Νόμου, έχουν υποχρέωση – θα βρεθούν προ εκπλήξεων (!)», λένε υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΓΑ, που γνωρίζουν, εκ των έσω τα πράγματα.  Τότε, κάποιοι αρμόδιοι Δήμων και Κοινοτήτων (εάν δεν έφυγαν…), θα χάσουν… τον ύπνο τους! Και οι αγρότισσες «μαϊμού» το… χαρτζιλίκι τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθεώρηση – και ο ενδελεχής έλεγχος των συνταξιούχων του ΟΓΑ – θα αρχίσει από τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου και θα συνεχιστεί στους άλλους Δήμους της περιοχής. «Λαυράκια» θα πιάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Επιθεωρητής του ΟΓΑ…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου