Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Πασχαλινό μήνυμα του κόμματος των Ελλήνων


Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες.

Για άλλη μια χρονιά αξιωθήκαμε να διαβούμε και να τιμήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα. Την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Πέρασαν 20 κιόλας χρόνια από τότε που οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Βορείου Ηπείρου μπορέσαμε επιτέλους να γιορτάσουμε ελεύθερα και χωρίς φόβο τις Άγιες αυτές μέρες, όταν και κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς που απαγόρευε αυστηρά κάθε εκδήλωση θρησκευτικής λατρείας. Ο Χριστιανισμός για δεκαετίες δεχόταν στην Αλβανία διωγμούς οι οποίοι μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που έκαναν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες όπως ο Νέρων και ο Διοκλητιανός.

Παρά τις σκληρές διώξεις όμως η πίστη κρατήθηκε χάρη στις γιαγιάδες που με κάθε μυστικότητα τηρούσαν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα περνώντας τα σαν ιερή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Αν και πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια όμως από τότε που ο αθεϊσμός κατέρρευσε σαν τα ψεύτικα είδωλα των αρχαίων, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός συνεχίζει να ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά.

Μπορεί να μην συνεχίζονται οι ίδιοι διωγμοί όπως επί του καθεστώτος Χότζα αλλά η Ορθοδοξία στις μέρες μας δέχεται άλλες επιθέσεις με πιο ύπουλες μεθόδους:

- Οι Ιεροί μας Ναοί μπορεί να λειτουργούν, έστω και με πολλές δυσκολίες, αλλά πέφτουν καθημερινά θύματα λεηλασιών, χωρίς να δίνεται καμία λύση σε αυτό το πρόβλημα.

- Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας δεν έχει ακόμα στην κατοχή της όλα τα κτήματα που της αφαιρέθηκαν βίαια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

- Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος γίνεται με την παραμικρή αφορμή στόχος από αλβανικούς εθνικιστικούς και «επιστημονικούς» κύκλους.

- Το ορθόδοξο ιερατείο μέσω κινηματογραφικών ταινιών εμφανίζεται ως εμπορική εταιρεία πώλησης οστών.

Παράλληλα το αλβανικό κατεστημένο προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει εμπόδια στη διενέργεια απογραφής πληθυσμού η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα ερωτήματα της εθνικότητας και του θρησκεύματος.

Μεγάλη προσβολή επίσης δέχτηκε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός παραμονές Μεγάλης Εβδομάδας, όταν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου αναφέρθηκαν στο πόρισμα «ανεξάρτητων» εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το οποίο η δολοφονία του συμπατριώτη μας από τη Χιμάρα Αριστοτέλη Γκούμα κρίθηκε ως «τροχαίο ατύχημα».

Η Ανάσταση του τόπου μας είναι μία μεγάλη και δύσκολη υπόθεση.

Οι καιροί μας θέλουν μονοιασμένους και αγαπημένους όλους τους Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να αναφωνήσουμε και εμείς το αναστάσιμο μήνυμα:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!

ΕΕΜΜ - ΜΕGA
23.4.2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου