Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Μείζον θέμα με τη δολοφονία Γκούμα στην Αλβανία

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου, που εμφανίζουν τη Δικαιοσύνη της γειτονικής μας χώρας να επιχειρεί να παρουσιάσει σαν “δυστύχημα” την αποτρόπαιη δολοφονία του Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, που έγινε πέρυσι τον Αύγουστο στην περιοχή της Χειμάρρας, προκύπτει μείζον θέμα σεβασμού του Κράτους-Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική μας χώρα».
Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε στα γραφεία του Κόμματος με τον πατέρα του δολοφονημένου νέου κ. Ηλία Γκούμα.
Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τα ακόλουθα:
«Το συγκεκριμένο ζήτημα προσλαμβάνει ακόμη ευρύτερες διαστάσεις, αν ληφθεί υπόψιν ότι η Αλβανική Ηγεσία δια του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και του τότε Αντιπροέδρου Ιλίρ Μέτα είχε καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός το καλοκαίρι του 2010 και είχε μιλήσει τότε, καθαρά, για “απαίσια πράξη” και “δολοφονία”.
Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εξέλιξη αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης και αναμένουμε από την πολιτική Ηγεσία της Αλβανίας να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Δικαίου και να αποδοθεί πραγματικά, δικαιοσύνη στην περίπτωση Γκούμα.
Η σημερινή Αλβανία, ως χώρα-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς είναι απαραίτητο να αντιληφθεί ότι οφείλει  να σέβεται και να εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, κεντρικός πυρήνας του οποίου είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η πλήρης αποκατάσταση θεσμών ορθής απονομής δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνότητας και θρησκεύματος».

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΑΝ ΜΙΝΕΙ ΕΤΣΙ! ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΗ ΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρεπει να παρουμε θεση αλλα εκδικηση η θεση ειναι για τους θυληπρεπεις ο αντρας οφηλει να μισει!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή