Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επιβεβαιώθηκε ότι το πολιτικό κόμμα σε εθνική βάση αποτελεί λύση στον αγώνα των Ελλήνων


(Απόσπασμα από την ομιλία του πρώην βουλευτή και δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπάρκα στην πρώτη επέτειο του Κόμματος των Ελλήνων)

Στην πρώτη του επέτειο το Κόμμα των Ελλήνων δείχνει ότι έχει εισέλθει σε πολιτική και εθνική ανηφορική τροχιά, οπότε  η ευχή για δυναμική παρουσία και προσφορά στα δρώμενα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, αγγίζει την πραγματικότητα. 

Οι  εξελίξεις σήμερα, κυρίως στη χώρα που ζούμε, με τις εθνικιστικές εξάρσεις να καταλαμβάνουν την επικαιρότητα, ακόμα και σε θέματα όπως η απογραφή του πληθυσμού σε ευρωπαϊκά στάνταρντς, επιβεβαίωσαν και δικαίωσαν την επιμονή των ιδρυτών ότι το πολιτικό κόμμα σε ελληνική εθνική βάση αποτελεί τη λύση για να μπορέσει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου να αντεπεξέλθει τις προκλήσεις των σημερινών χαλεπών καιρών. 
Διέψευσαν όλους όσους ισχυρίζονταν ότι ένα πολιτικό κόμμα σε εθνική βάση θα μετέτρεπε σε γκέτο την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Επίσης το Κόμμα των Ελλήνων διαψεύδει παταγωδώς εκείνους που έσπευσαν να το ταυτίσουν ως διασπαστικό. Ο νέος αυτός πολιτικός φορέας, έχοντας ως πολιτική πυξίδα το όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του 1991 και τα διδάγματα από τα λάθη που οδήγησαν σε ανυπαρξία το σχήμα της πολιτικής μας οργάνωσης, διαμηνύει προς τους πάντες το έμπρακτο νόημα της μεταξύ μας ενότητας.
       
Το  γεγονός ότι άλλοι πολιτικοί  φορείς στη χώρα που εκπροσωπούν ανύπαρκτα θέματα, αλλά στρέφονται κατά της Ελλάδας, ενώνονται, ενώ  οι μέχρι τώρα πολιτικοί φορείς στη  Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν αποδέχονται καν την άλλη άποψη, παρά μόνο θεωρούν προδοτική κάθε άλλη πολιτική προσπάθεια, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι αυτοί αποτελούν πλέον το κατεξοχήν κατεστημένο. Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων, μια κλίκα, που νιώθουν ότι η πραγματική πολιτική διάσταση των εθνικών μας συμφερόντων απειλεί ουσιαστικά τα προσωπικά τους συμφέροντα, οφίκια και προνόμια που απέκτησαν υπονομεύοντας και καταχρώντας τα εθνικά μας δίκαια.

Το  Κόμμα των Ελλήνων  τάσσεται λοιπόν υπέρ της ενότητας όλων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, υπέρ της συσπείρωσης όλων των πολιτικών της δυνάμεων με μοναδικό γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα. Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και ταυτότητας φέρνουν στο Κόμμα των Ελλήνων, όλους τους Έλληνες, πέρα από τα ιδεολογικά τους πιστεύω. 
Θεωρεί την παρουσία Ελλήνων στελεχών της μειονότητας σε άλλους πολιτικούς φορείς, μέρος του ενεργητικού του δυναμικού, όταν ασφαλώς η εθνική τους προσφορά είναι  επιβεβαιωμένη. 
Δεν είναι κόμμα το οποίο στηρίζει την  πολιτική του δραστηριότητα και  ισχύ στην μεταξύ μας αντιπαράθεση. Δεν καθοδηγείται πολιτικά έχοντας ως σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο κατεστημένο ή ως αυτοσκοπό την ανατροπή του. 

Το Κόμμα των Ελλήνων απαλλάσσει την κοινότητά μας από την μέχρι τώρα στείρα και καταστρεπτική μεταξύ μας αντιπαράθεση, εντοπίζοντας τους πραγματικούς αντιπάλους μας πέρα από την εθνική μας ταυτότητα. Το Κόμμα των Ελλήνων στηρίζει όλες τις αξίες. Πιστεύει στις θετικές άξιες του κάθε Έλληνα. Παραμερίζει τις αδυναμίες. Στηλιτεύει τους ενόχους για τη σημερινή μας κατάντια. Υπό το σκεπτικό αυτό δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι. Υπάρχουν μόνο ελληνικές αξίες.

Στην  πολιτική του δραστηριότητα το Κόμμα των Ελλήνων καθοδηγείται από τα διαχρονικά και σύγχρονα αποθέματα και βιώματα, την χιλιόχρονη παράδοση που προσδιόρισε την συμπεριφορά των Ελλήνων σ΄ αυτά τα χώματα και τους ανάδειξε νικητές μέσα στις σκληρότερες δυνατές ιστορικές αντιξοότητες.  
Θεωρεί τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες τους κατεξοχήν κληρονόμους αυτού του πολιτισμού και εθνικής περηφάνιας και τους αναδεικνύει ως τους άμεσα δικαιούχους στην αξιοποίηση, προβολή και προώθησή του. Χωρίς να αγνοεί τα ιστορικά κεκτημένα, προωθεί την κατοχύρωση των εθνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των σύγχρονων ευρωπαϊκών συμβάσεων και το σύνταγμα της χώρας.

Με  αυτή την προσδοκία και ποιότητα το Κόμμα των Ελλήνων ιδρύθηκε σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή για τις τύχες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

Πρώτο και πρακτικά, ήρθε να καλύψει  το μεγάλο κενό που δημιούργησε το γνωστό κατεστημένο. 

Δεύτερο, ήρθε τη στιγμή που η απογοήτευση των Ελλήνων έφθασε στο απροχώρητο. 
Η λειτουργία μας ως κοινότητα αγγίζει όρια αποσύνθεσης. Ο καθένας μας επιζητεί να σωθεί προσωπικά ζητώντας την προστασία κάποιου αλλοεθνή με αντάλλαγμα την απεμπόληση της εθνικής του υπόστασης. Ή το αντίθετο, ζητούμε την μεσολάβηση Αλβανών παραγόντων για να εξουδετερώσουμε τις δικές μας αξίες. 

Τρίτο. Όταν στη σκακιέρα των ευρύτερων εξελίξεων για μια ακόμα φορά στην ιστορία, ίσως υπό χειρότερους όρους, το δικό μας θέμα έρχεται ξανά υπό αρνητική για μας θέση. Ξανά μπορεί να κληθούμε στην επικαιρότητα ως αντικείμενο συναλλαγής για να «επωφεληθούμε σημαντικότερα εθνικά θέματα».

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις ο ρόλος του Κόμματος των Ελλήνων καθίσταται ιστορικός. Κάθε προσπάθεια για να το δυναμιτίσουμε θα πρέπει να σταματάει μπροστά στη σκέψη και την πραγματικότητα, ότι μετά έρχεται το χάος.

Χρειάζεται να δείξουμε ότι το Κόμμα των Ελλήνων έχει πίσω του τη στήριξη των Ελλήνων. Χρειάζεται λοιπόν στις δημοτικές εκλογές να πετύχουμε  αυτή τη στήριξη. Και είμαι βέβαιος ότι με το όραμα αυτό, με τη στήριξη όλων, αφαιρώντας κάτι από τις δικές μας προσωπικές φιλοδοξίες, θα πετύχουμε το στόχο αυτό. Θα πετύχουμε όλους τους στόχους του Κόμματος των Ελλήνων. Θα σεβαστούμε το παρελθόν, θα στηριχτούμε γερά στο παρόν για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Έτσι θα καταλάβει ο κόσμος μας έμπρακτα το όραμα του Κόμματος των Ελλήνων, όπως και το Εθνικό μας Κέντρο, η Αθήνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου