Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μπαράζ διαρρήξεων σπιτιών στο Βοδίνο Αργυροκάστρου


Τρία σπίτια έγιναν στόχος διαρρηκτών στο χωριό Βοδίνο της Άνω Δρόπολης μόνο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο χωριό Βοδίνο της Επαρχίας Άνω Δρόπολης, τα οποία και κατέκλεψαν με ευκολία αφού οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν στην Ελλάδα, όπου διαμένουν μόνιμα, ενώ οι κινήσεις έγιναν φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου δύσκολα μπορούν να γίνουν αντιληπτές.
Όμως οι ληστρικές ενέργειες δεν είχαν τελειωμό αφού όπως ενημερωθήκαμε από την ραδιοφωνική εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR του ΑΡΤ FM 90,6, με την Αθηνά Κρεμμύδα και τον Αλέξανδρο Κορακίδη, σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον κι άλλες διαρρήξεις σε μη μονίμως κατοικημένα σπίτια.

Από κει και πέρα αυτά τα γεγονότα δεν είναι τυχαία, αφού οι ίδιοι οι κάτοικοι του Βοδίνου δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ορισμένοι Βοδινιώτες έχουν πουλήσει εδώ και αρκετό καιρό τα χωράφια τους σε οικογένειες Λιάμπηδων εποίκων που έχουν φέρει τα κοπάδια τους και τα βόσκουν κανονικά και με το νόμο σε εκτάσεις του χωριού. Έτσι οι νεοφερμένοι αλλοεθνείς είχαν την δυνατότητα να γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση που υφίσταται στο Βοδίνο και να ξέρουν εκ των προτέρων που θα χτυπούν. 
Ο καθένας λοιπόν ας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Παράλληλα να προσθέσουμε ότι συνελήφθη ο κλέφτης των εικόνων στη Β. Ήπειρο. Όπως μαθαίνουμε από το μπλογκ "Κάτοψη, ο ιερόσυλος πήγε να κλέψει τον Άγιο Παντελεήμονα στο Γλυκομίλι της Άνω Δρόπολης. Όπως αποδείχτηκε κατά καιρούς είχε χτυπήσει εκκλησιές και σε άλλα χωριά της Β. Ηπείρου. Αυτή τη φορά, όμως στάθηκε άτυχος. Τον αντιλήφθηκε ένας κτηνοτρόφος, που έβοσκε εκεί δίπλα τις αγελάδες του. Και όρμησε καταπάνω του.Τον έκανε τσακωτό και τον παρέδωσε στην αλβανική αστυνομία. Πρόκειται για Μουσουλμάνο από το Φίερι, ο οποίος συστηματικά λεηλατούσε ορθόδοξα μνημεία. 

Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου