Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας του κόμματος ΕΕΜΜ στην Βουλευτή ΝΔ Σοφία Βούλτεψη

386Αξιότιμη κυρία Βούλτεψη!
 Αισθανθήκαμε πίκρα και αγανάκτηση για το άρθρο σας. Σκεπτόμενοι παρορμητικά θα  μπορούσαμε να σας επιστρέψομε τους τίτλους «διασπαστές», «προδότες» και «ηλίθιοι». Διακατεχόμενοι, όμως από πνεύμα κατανόησης, τους παρερχόμαστε. Είμαστε σίγουροι ότι εσείς μπορείτε να νικήσετε, έστω για μία στιγμή τον αγέρωχο εαυτό σας και να φέρετε στο νου το γνωστό «Άκουσον μεν, πάταξον δε». Γι’ αυτό και καλοπροαίρετα σας απαντούμε με στοιχεία, γεγονότα και καταστάσεις. Πιστεύουμε ότι θα σας είναι χρήσιμα, αν θέλετε να σκύψετε, να προσγειωθείτε και να ασχοληθείτε σοβαρά με το Βορειοηπειρωτικό.  
Λέτε ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου ή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (όπως προτιμάτε), «κούρασε». Είναι αλήθεια. Τα αίτια της κούρασης, όμως, ως έγκριτη δημοσιογράφος και βουλευτής πρέπει να τα αναζητήσετε στην επίσημη Ελλάδα. Μήπως γνωρίζετε εσείς ποια είναι η θέση της επίσημης Ελλάδας για τον δυστυχή τούτο χώρο;! Εμείς πάντως, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, επί έναν αιώνα, δεν τη βρήκαμε. Δεν μιλάμε, φυσικά, για «γέφυρες φιλίας» και άλλα τέτοια καβαφικά. Μιλάμε για τη μοίρα ανθρώπων ζωντανών με σπίτια, χωράφια, τάφους, ιστορία, σχολεία, πολιτισμό, ασφάλεια, μέλλον, κλπ. Αν γι’ αυτούς θα υπήρχε κάποια θέση, σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα θα έμπαιναν σε τάξη. Ωστόσο, δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα «κουράζεται», ενώ ο τόπος μας χάνεται.
Αναφέρεστε στην Ομόνοια ως «μοναδικό πολιτικό εκφραστή της ομογένειας». Σας πληροφορούμε ότι από τον Ιούνη του 1991-αισίως 22 χρόνια-με νόμο της Αλβανικής Βουλής η Ομόνοια δεν είναι πολιτικός φορέας. Το σκέλος αυτό της το αφαιρέσανε οι άλλοι. Τα άλλα δύο σκέλη, δηλαδή το κοινωνικό και το πολιτιστικό, τα αφαίρεσε η ίδια, με τα χέρια της. Που σημαίνει ότι έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός και μετατράπηκε απλώς σε ιδέα και σε νοσταλγία. Μια ιδέα, όμως, χωρίς τη σάρκα και τα οστά, δεν μπορεί να εκφράσει καμιά ομογένεια. Μεταναστεύει και πάλι από την πραγματικότητα στο χώρο των ωραίων ιδεών. Όπως θα γνωρίζετε, μετά ταύτα, ιδρύθηκε το κόμμα «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (ΚΕΑΔ), το οποίο έγινε πολιτικός εκφραστής όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας: Σέρβων, ρουμανιζόντων Βλάχων, Αθίγγανων, Σλάβων που αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες" και...Ελλήνων.  Αποτέλεσμα: το νέο κόμμα έγινε παναλβανικό (έφυγε δηλαδή το κέντρο βάρους από το χώρο μας) και δεύτερο η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αντί να αναβαθμιστεί, υποβαθμίστηκε απλά γιατί μια μειονότητα όπως η δική μας με statusωςεθνική ένωσε τη μοίρα της με άλλες που είναι απλώς γλωσσικές, θρησκευτικές, κλπ. Έτσι, επί είκοσι και πλέον χρόνια, στριμώχνεται και  δυσανασχετεί μέσα σ’ αυτό το συνονθύλευμα.
Αναφέρεστε σε «διάσπαση» και «διασπαστές». Πολύ βαριά κουβέντα ξεστομίσατε, κυρία Βούλτεψη (!!!).
Εξηγούμαστε: Γνωρίζετε ότι οι Έλληνες εδώ δεν διαθέτουν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας για τις περιουσίες τους; Υπαίτιοι είναι αρκετοί έπαρχοι, που εκλέχτηκαν και εκλέγονται με το ΚΕΑΔ. Γνωρίζετε ότι τα λιβάδια και τα δάση μας περνούν στα χέρια παλαιών και νέων μπέηδων Αλβανών; Την υπογραφή τη βάζουν και αρκετοί έπαρχοι που εκλέχτηκαν με το ΚΕΑΔ. 
Γνωρίζετε ότι παραλίμνια και παραθαλάσσια οικόπεδα φιλέτα του τόπου μας περνούν στα χέρια Αλβανών; Την υπογραφή τη βάζουν και αρκετοί έπαρχοι, που εκλέγονται με το ΚΕΑΔ. 
Γνωρίζετε ότι οι δύο άκρες του οδικού άξονα που διασχίζει τη Δρόπολη πέρασαν σε χέρια Αλβανών; Την υπογραφή τη βάλανε και οι έπαρχοι που εκλέγονται με το ΚΕΑΔ. 
Γνωρίζετε ότι τα δάση μας τα κόβουν σύρριζα διάφορα συνεργεία εκτός του χώρου μας, κι άλλοι που ξεριζώνουν το φασκόμηλο, το τσάι, κλπ,  αντί να κάνουν συγκομιδή; Το ελεύθερο το δίνουν οι έπαρχοι που εκλέγονται με το ΚΕΑΔ. 
Γνωρίζετε ότι το σχολείο μας από δημόσιο πάει να γίνει ιδιωτικό, που σημαίνει ότι έρχεται η ώρα να απολέσομε το statusως εθνική ελληνική μειονότητα; Και αυτό γίνεται με την ευλογία ευνοούμενων ιδιωτικών θεσμών που στηρίζουν την ηγεσία του ΚΕΑΔ; 

Γνωρίζετε ότι  κάθε βράδυ σημειώνονται είκοσι και τριάντα περιπτώσεις κλοπών και ληστειών στα χωριά μας κι ότι τελευταία δολοφονήθηκαν στα σπίτια τους τρεις παρήλικες από ληστές; Υπαίτιοι είναι και αρκετοί έπαρχοι που εκλέγονται με το ΚΕΑΔ, γιατί ποτέ δεν απευθύνθηκαν στα αρμόδια όργανα να συγκροτηθούν αστυνομικά τμήματα με Έλληνες. 
Γνωρίζετε ότι στα χωριά μας γίνεται πολιτογράφηση άγνωστων ανθρώπων με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού μας χάρτη; Υπαίτιοι είναι και αρκετοί έπαρχοι, που εκλέγονται με το ΚΕΑΔ. 
Γνωρίζετε ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αντί να αποτελεί ενιαία διοικητική οντότητα είναι χωρισμένη σε δύο Περιφέρειες, κατά παράβαση των Διεθνών Συμβάσεων όσον αφορά το εδαφικό;  
Γνωρίζετε ότι πολλά χωριά μας με Διάταγμα της δικτατορίας έχουν άλλα ονόματα και οι ηγέτες του ΚΕΑΔ και οι έπαρχοι δεν κουνάν το δαχτυλάκι τους; 
Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ένα αρχαιολογικό μουσείο την ώρα, που ο τόπος μας έχει 4 αρχαίες πολιτείες, 3 αμφιθέατρα και εκατοντάδες άλλους αρχαιολογικούς χώρους, από τη μια και από την άλλη μικροί μεγάλοι εδώ πάνω κανοναρχούν ότι είμαστε ερχόμενοι πριν από 200 χρόνια ως κολίγοι στους μπέηδες; 
Γνωρίζετε ότι οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας δε μιλούν ποτέ στη βουλή για θέματα της Ελληνικής Μειονότητας;
Γνωρίζετε ότι αυτό που λέγεται δημοκρατία έχει χάσει την αξία της εδώ πάνω;
Νομίζουμε πως αρκούν αυτά για να βγάλει κανείς τα  συμπεράσματά του.
         
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όσοι συμπαρατάσσονται στην κοινή προσπάθεια για ανατροπή της επικίνδυνης αυτής κατάστασης μόνον «διασπαστές» δεν είναι. Άρα, το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGΑ, που σημαίνει Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ή Κόμμα των Ελλήνων, όπως κοινώς λέγεται, προέκυψε ως μια ιστορική αναγκαιότητα κι όχι ως καπρίτσιο και φιλοδοξία, ως ιδιοτέλεια, αντιπερισπασμός και διάσπαση… Θεός φυλάξει! 
Ήρθε να αντικαταστήσει την εγκαταλειμμένη Ομόνοια ως κόμμα πλέον και να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή και την αξιοπρέπεια ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού . Κατέβηκε στις τοπικές εκλογές και έχασε. Κατέβηκε στις βουλευτικές πρόσφατα και έχασε. Εκλογικές αναμετρήσεις είναι αυτές, μια κερδίζονται και μια χάνονται, το δοκιμάσατε κι εσείς. Σας πληροφορούμε ότι το Κόμμα των Ελλήνων είναι καταδικασμένο να μην κάνει πίσω, αλλά να παλέψει με το εδώ κατεστημένο, αυτό το κατεστημένο, με τα δίκτυα, τους επαγγελματίες - κομματόσκυλα, το χρήμα, τις απειλές, το κυνηγητό, το βαθύ κράτος, κλπ. 
Επόμενο ήταν με τέτοιους ισχυρούς αντιπάλους, να χάσει τις πρώτες μάχες. Κέρδισε όμως, κάτι πιο μεγάλο, πιο ουσιαστικό, σταθεροποίησε την παρουσία του στην πολιτική ελληνική και αλβανική σκηνή, στα βορειοηπειρωτικά πράγματα. Είμαστε σίγουροι, ότι η κατάσταση που εκθέσαμε πιο πάνω  επαναστατεί τον καθένα που την ακούει, πόσο μάλλον εσάς, με τον εκρηκτικό σας χαρακτήρα. Εσείς, αν τα γνωρίζατε, θα επαναστατούσατε διπλά.
        
Λέτε για «συνεργασία με το κόμμα του Μπερίσα και ότι ήμασταν στο ίδιο στρατόπεδο με τους Τσάμηδες». Σας καλούμε να κάνετε λίγη υπομονή: Γνωρίζοντας τον εκλογικό νόμο, το Κόμμα των Ελλήνων αναζήτησε τρόπους να κατεβεί στις εκλογές. Ως καλύτερη πρόταση θεώρησε τη ίδρυση της «Συμμαχίας των Ελλήνων», δηλαδή τα δύο κόμματα ΚΕΑΔ και EEMM-ΜΕGA, ισάξια να κατέβουν από κοινού. Την πρόταση αυτή με τα πολλά πλεονεκτήματα για τον Ελληνισμό την έκανε γνωστή στις διπλωματικές αρχές, την υπέβαλε και στη συνάντηση που διοργανώθηκε υπό τον κ. Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΞ. Δεν έγινε δεκτή εκ μέρους του ΚΕΑΔ. 
Το Κόμμα των Ελλήνων ήρθε σε επαφή με την αριστερή συμμαχία, αλλά μετά από πίεση του Ντούλε προς τον κ. Ράμα, έκλεισε η πόρτα κι εκεί. Τότε κατέληξε στη δεξιά συμμαχία, την οποία εσείς αναθεματίζετε. Και καλά κάνετε. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπερίσα μίλησε για εδάφη από Πρέβεζα μέχρι Πρέσεβο. Κι εμείς στιγματίσαμε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που και ο κ. Αβραμόπουλος ανέβαλε τη συμμετοχή του στα 100-χρονα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Πρέπει όμως να αναθεματίζετε και τον κ. Ράμα που είναι ο υπαίτιος για την ακύρωση της σύμβασης για  τη θάλασσα, για την ένταξη στο πρόγραμμα του ΣΚ την επίλυση του «τσάμικου ζητήματος», για την υποστήριξη του μνημονίου στη Βουλή κλπ. . Διαλέγετε και παίρνετε!
Τώρα, όσον αφορά τους Τσάμηδες: Σας πληροφορούμε ότι είναι δύο τα κόμματα των Τσάμηδων, το PDIU(με το Μπερίσα) και η «Λαϊκή Συμμαχία» (με το Ράμα). Άρα και του κόμματος του κ. Ντούλε δεν του έλειπαν οι Τσάμηδες. Με σύνθημα την Τσαμουριά κατέβηκε ο ένας, με σύνθημα την Τσαμουριά κατέβηκε και ο άλλος.  Μια τέτοια προσέγγιση, πάντως, πιστεύουμε ότι είναι απλουστευτική. Όπου  και αν είσαι, όμως, αρκεί να είσαι εσύ, ο ανεξάρτητος, ο αυτόνομος και να υπηρετείς το στόχο σου. Αυτό επιβάλει η ψύχραιμη λογική των ανθρώπων μας, που άλλο δεν έχουν στο νου τους παρά το πως θα περισώσουν τα κομμάτια του τόπου τους.
Λέτε ότι «κατάφεραν να εκλέξουν δύο βουλευτές». Λάθος. Μόνον έναν εκλέξανε. Τον κ. Ντούλε. Το αγαπημένο παιδί των ιδιωτικών συμφερόντων της μιας, της άλλης και της παραάλλης παρέας στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Ο οποίος, όπως σε όλη τη σταδιοδρομία του έτσι και τη φορά αυτή δεν βγήκε από την κάλπη αλλά ως προϊόν παζαρεμάτων, νοθείας, αγορασμένων ψήφων και άλλων τέτοιων μεθοδεύσεων. Αλλιώς δεν εξηγείται που σε περιοχές που όχι απλώς δεν υπάρχει ελληνικό στοιχείο αλλά το παραμικρό φιλοελληνικό συναίσθημα να μετρούμε εκατοντάδες ψήφους για το ΚΕΑΔ. Ποιος έκανε αυτό το δώρο; 
Στη Λιβαδειά, το Βαγκαλιάτι και το Καλτσάτι, στη Δρόβιανη (ελληνοχώρια), πιάσανε τους αντιπροσώπους του να ρίχνουν στις κάλπες ψηφοδέλτια υπέρ του Ντούλε . Αυτά με το έναν βουλευτή, που Ελλάδα και Αλβανία τον φυτέψατε ξανά για να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του. Ο δεύτερος, που λέτε, ο κ. Μάρτος, μπορεί το βράδυ να ήταν στέλεχος του ΚΕΑΔ, αλλά το πρωί κατέβηκε σε εκλόγιμη θέση με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Λέτε, απογοητευμένος και απηυδισμένος με τον εαυτό του για τα πενιχρά  αποτελέσματα από το μετερίζι, που πυροβολούσε μέχρι τώρα, να επέλεξε ως καλύτερο το σοσιαλιστικό μετερίζι να πολεμήσει για τα δίκαια της  Ελληνικής Μειονότητας; Ας ελπίσομε να είναι έτσι. Κι εμείς κοντά του.            
Όσο για  το «κάποιοι έξυπνοι της ελληνικής πολιτικής αποφάσισαν να παίξουν με τους «διασπαστές», με την άδειά σας, θα θέλαμε, να τους στείλουμε θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό.       
Το Κόμμα των Ελλήνων, κυρία Βούλτεψη, είναι πλεον μια πραγματικότητα στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που τόλμησε να ταράξει τα στεκούμενα νερά της πολιτικής στο χώρο μας.Κάποιοι θέλουν να κολυμπήσουν μέσα σ’ αυτά τα βρώμικα νερά. Εμείς όμως δεν αντέχουμε πια αυτή τη μπόχα που μας πιάνει τα χνώτα καθημερινά. Θέλουμε ο Ελληνισμός να αποκτήσει αξιοπρέπεια, θέλουμε να καταλάβει τη δική του θέση σ’ αυτή την ιδιόρρυθμη αλβανική κοινωνία, θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον στο τόπο τους και οι τάφοι μας να είναι ασφαλείς σ΄αυτά τα άγια χώματα.
Εσείς, κυρία Βούλτεψη, δεν ξέρουμε τι πρεσβεύετε και ποιανών παιχνίδια παίζετε με τη στάση που τηρείτε. Πάντως, προσβάλλατε με απονιά τη νοημοσύνη εκείνων των Βορειοηπειρωτών που αγωνίζονται καθημερινά για τη δικαίωσή τους σε πολλά μέτωπα.
               
Άγιοι Σαράντα, 04. 07.2013
ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου