Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το Κοσσυφοπέδιο οργανώνει δικό του στρατό...


Ιούλιος 16, 2013.

Η μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου σε  στρατιωτική δομή είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει και κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Αγκίμ Τσέκου.

Μετά τη συνάντησή του με το Βρετανό πρέσβη στην Πρίστινα, Ian Cliff, ο Τσέκου δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο μετασχηματισμός αυτός θα γίνει μέσα στο έτος.

«Είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει. Πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργά και δυναμικά. Δουλέψαμε εντατικά με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε ο Τσέκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Θα υποβληθούν προτάσεις προς την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και τους εταίρους στο ΝΑΤΟ, ώστε το Κοσσυφοπέδιο να γίνει ασφαλέστερο και να είναι σε θέση να βοηθήσει στη διατήρηση της ειρήνης οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο Τσέκου, πριν από έναν χρόνο επικαλούμενος το Σχέδιο Αχτισάαρι για το Κοσσυφοπέδιο, είχε επανειλημμένα διατυπώσει ότι η νόμιμη προθεσμία για την μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας σε κανονικό στρατό είναι ο Ιούνιος του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου