Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

O Έντι Ράμα για «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό


Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία θα "αναγεννηθεί", όμως θα πρέπει πρώτα "να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η 'μαύρη τρύπα' που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση".
Ο κ. Ράμα ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει τη βοήθεια ενός διεθνούς φήμης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
"Πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια, το ταχύτερο δυνατόν, πόσο μεγάλη είναι η 'μαύρη τρύπα' του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια από τις καταστροφικές οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπερίσα και για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε μια βαθύτερη ανάλυση, αντικειμενική και ανεξάρτητη" έγραψε, σήμερα, στη σελίδα του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Ράμα.
"Το βήμα αυτό θα το κάνουμε αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση. Σήμερα, απλώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια σημεία του έργου που θα μεταμορφώσει ριζικά το σύστημα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και θα προετοιμάσει την Αλβανία για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων του δημόσιου τομέα" γράφει ο κ. Ράμα στο Facebook.
Ο ίδιος, λίγες μέρες πριν, δήλωσε ότι το Ινστιτούτο Στατιστικής INSTAT "θα υποστεί μεγάλες αλλαγές και δεν θα παραμείνει μία δομή που 'κατασκευάζει' ψευδή στοιχεία για να ικανοποιήσει την κυβέρνηση".
Η νέα κυβέρνηση του αριστερού συνασπισμού υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα θα αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου