Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε πολίτες της Αλβανίας γεννημένους σε ελληνικές πόλεις

Οι ελληνικές αρχές  δεν επιτρέπουν σε πολίτες της Αλβανίας που στα διαβατήρια τους έχουν γραμμένο ως τόπο καταγωγής τους ελληνικό οικισμό ή πόλη στην αλβανική γλώσσα.

Το ζήτημα των τοπωνυμιών ξαναγύρισε μετά την διακοπή του ισχύοντος νόμου, λόγω των αλβανικών εκλογών της 23ης Ιουνίου 2013.

Οι Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί οι οποίοι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και η χώρα τους αρνείται στα διαβατήριά τους να γράφει τις ισχύουσες ελληνικές ονομασίες των οικισμών, αλλά συνεχίζει να αναφέρει τον ελληνικό τόπο γέννησής τους, με αλβανικές ονομασίες, θεωρούνται μη αποδεκτοί στη χώρα.

Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, αφού τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και οι ονομασίες των πόλεων της Ελλάδας δεν αναφέρονται με την ελληνική ή τη διεθνή ονομασία με αποτέλεσμα να θεωρούνται ανύπαρκτες.

Το θέμα έχει γίνει, ήδη, ζήτημα συζήτησης με τις ελληνικές αρχές, δηλώνουν οι Αλβανοί κρατικοί υπάλληλοι, ώστε να βρεθεί μια λύση για το ζήτημα των τοπωνυμιών.


 με πληροφορίες από www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου