Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Δέσμευση Αλβανίας για βελτίωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Ιούλιος 22, 2013.

Ο Διαμεσολαβητής στην Αλβανία και οι μειονότητες θα επιδιώξουν από κοινού τη βελτίωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ο Αλβανός Διαμεσολαβητής Igli Totozani σε συνεργασία με τις μειονότητες στην Αλβανία θα σχηματίσουν μια ομάδα εργασίας, έργο της οποίας θα είναι η εκπόνηση ειδικής έκθεσης για την κατάσταση και τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα, η οποία έκθεση θα  υποβληθεί προς εξέταση στο νέο Κοινοβούλιο και τη νέα κυβέρνηση της Αλβανίας.

Αυτό συμφωνήθηκε στη Μοσχόπολη σε συνάντηση των εκπροσώπων των μειονοτήτων στην Αλβανία με τον Τοτοζάνι.

Ο Βασίλ Στεργιόφσκι, εκπρόσωπος των Σλάβων του νοτιοσλαβικού κράτους,  κατά τη συνάντηση είπε ότι το έργο της ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από εκπροσώπους των μειονοτήτων θα ετοιμάσει μία έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση των μειονοτήτων στην Αλβανία, στην οποία θα περιλαμβάνονται αιτήματα για τη βελτίωση της θέσης τους.

Τον προσεχή Δεκέμβριο το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα πρέπει να αποφασίσει εάν η Αλβανία θα πάρει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η έκθεση  των μειονοτήτων θα αποτελεί μια επιπλέον πίεση προς τη νέα κυβέρνηση της Αλβανίας για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Από τις 12 συστάσεις της ΕΕ προς την Αλβανία, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν υπολείπεται αυτή της βελτίωσης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.



Το σχόλιο μας: Διαβάζουμε αναφορές μόνο για την μειονότητα των σκοπιανών και τίποτα για την ελληνική. Θα προσπαθούμε να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου