Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ύστατη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη του Ιλίρ Κούπα - Εντοπίστηκε νέο κρησφύγετο του κοντά στα σύνορα

• Την ύστατη προσπάθεια να αποκόψουν το δρόμο του δραπέτη Ιλίρ Κούπα, που οδηγεί στην Αλβανία  καταβάλλουν από χθες οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσπρωτία, μετά την ανακάλυψη ότι πρόσφατα είχε διαρρήξει ακατοίκητο σπίτι στο Κερασοχώρι, που απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα. 

Το έργο των αστυνομικών που ήταν εξ αρχής δύσκολο λόγω των μεγάλων ορεινών και δύσβατων εκτάσεων, έγινε ακόμη δυσκολότερο από δύο παράγοντες: Ο Ιλίρ Κούπα, όπως και ο Αριάν Κόλα γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή καθώς είχαν εργαστεί για αρκετό χρονικό διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες και κατά δεύτερο είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στην προσπάθεια τους να διαφύγουν στην Αλβανία είχαν συνεργούς, κατά πάσα πιθανότητα ομοεθνείς τους που εργάζονται σε αγροτικές περιοχές της Θεσπρωτίας. 

Ίχνη στο Κερασοχώρι

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κρησφύγετο του Κούπα, βρέθηκε  στο Κερασοχώρι, όπου διέρρηξε την κλειδαριά του σπιτιού, πήρε φρυγανιές και κονσέρβες, που βρήκε στα ντουλάπια και άφησε επάνω στο τραπέζι δύο φακούς. Στο Κερασοχώρι μένουν 200 περίπου κάτοικοι, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία του δραπέτη στην περιοχή. 
Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην ευρύτερη περιοχή γίνονταν πανηγύρια και ήταν πιο εύκολη η μετακίνησή του.  

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή το αλβανικό στοιχείο είναι έντονο και θεωρούν σίγουρο ότι κάποιος ή κάποιοι από τους ομοεθνείς βοσκούς τον μετέφεραν στην περιοχή. Αυτό το στηρίζουν στην εκτίμηση ότι ήταν αδύνατο ο Κούπα να διανύσει με τα πόδια την απόσταση από το Πολύδροσο, όπου είχε διαρρήξει άλλο ένα σπίτι, μέχρι το Κερασοχώρι. 

Η αισιοδοξία των αστυνομικών ότι ο Κούπα - που δεν θεωρείται το ίδιο επικίνδυνος όπως ο Κόλα – βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, οφείλεται στις διαβεβαιώσεις της Αλβανικής Αστυνομίας ότι ο δραπέτης δεν πέρασε τα σύνορα, αλλά και στο γεγονός ότι η βλάστηση στην περιοχή δεν είναι πυκνή και συνεπώς αν επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα θα είχε γίνει αντιληπτός. 

Σήμερα, ίσως και τα επόμενα 24ωρα η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ θα ολοκληρωθεί. Είτε συλληφθεί ο Κούπα, είτε όχι, όλα τα στελέχη της που μετείχαν σε αυτή, υπερέβαλαν ευατούς, καταφέρνοντας να σταματήσουν τη «δράση» του πιο επικίνδυνου και αδίστακτου δραπέτη, του Αριάν Κόλα, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε άλλο εγκληματικό στοιχείο που δρα στη χώρα μας, ότι η ανεξέλεγκτη δράση του έχει και όρια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου