Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Βενιζέλος για Αλβανία: «Περιμένουμε την επικύρωση της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων»

Ιούλιος 31, 2013

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι  περιμένει από την Αλβανία την επικύρωση για τα θαλάσσια σύνορα στο άμεσο μέλλον.

«Προτεραιότητα, όσον αφορά την Αλβανία, είναι να επιστραφεί η διαδικασία επικύρωσης  της συμφωνίας για τις θαλάσσιες περιοχές, στην οποία ενεπλάκη και μπλοκάρισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας», δήλωσε ο Βενιζέλος, ενώπιον της επιτροπής για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα στη Βουλή των Ελλήνων .

Στις 15 Απριλίου 2010, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, απέρριψε ως αντισυνταγματική τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας «για την οριοθέτηση των αντίστοιχων υφαλοκρηπίδων και άλλων θαλάσσιων ζωνών, βάσει του σχετικού διεθνούς δικαίου».

Η Ελλάδα έχει υποδείξει ότι δεν παραιτείται από την παρούσα συμφωνία, η οποία είναι υπό συζήτηση, κάθε φορά που γίνεται  συνάντηση μεταξύ των ανωτέρων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Πρόσφατα με δημόσιες αναφορές ανωτάτων αξιωματούχων της Ελλάδας στα μέσα ενημέρωσης έγιναν επανειλημμένα εκκλήσεις προς την Αλβανία να εφαρμόσει την ελληνο-αλβανική συμφωνία της 27 Απριλίου του 2009 για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων που υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου