Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ" πρεσβευτής της παράδοσης μας στη Λάρισα

o-pyrros
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που ως στόχο έχουν να αναδείξουν της πολιτιστική κληρονομιά των Βορειοηπειρωτών, συμμετείχε και φέτος στα θερινά πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Λάρισας. 

Ειδικότερα, το παιδικό συγκρότημα του Συνδέσμου έλαβε μέρος στην βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση στο Κηποθέατρο Λάρισας την 9η Ιουνίου με διοργανωτές το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας (ΚΕ.Λ.Ε). Εκεί οι λιλιπούτειοι χορευτές μας παρουσιάζοντας παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς, δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν τα χειροκροτήματα των θεατών, κάνοντας παράλληλα περήφανους τόσο τους γονείς τους όσο και τους διδασκάλους τους. Τα παιδικά τμήματα του Συνδέσμου ανθούν έχοντας πάνω από 50 εγγεγραμμένους μικρούς χορευτές.

Επιπρόσθετα, για τρίτη συνεχή χρονιά το χορευτικό συγκρότημα του «ΠΥΡΡΟΥ» ,πήρε μέρος στο «Φεστιβάλ Πηνειού 2013». Το χορευτικό μας παρουσίασε χορούς από την ιδιαίτερη μας πατρίδα, και για άλλη μια φορά εκπροσώπησε επάξια την Βορειοηπειρωτική Κοινότητα στην Θεσσαλία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις όχθες του ποταμού Πηνειού, με την συμμετοχή δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νομό παρουσιάζοντας χορούς από όλα τα μήκη και πλάτη του Ελληνισμού.
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ο,τι η έδρα του συνδέσμου θα μεταφερθεί και πλέον ο Σύνδεσμος θα συστεγάζεται στο Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε).ΟΙ εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο .
«Ο ΠΥΡΡΟΣ» εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και παρακινεί τα μέλη του να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα ελληνικά χωριά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ κατά τις θερινές διακοπές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου