Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Οι ντιρεκτίβες του Ραμίζ Αλία για την μετακομμουνιστική Αλβανία

Να τι έλεγε ο Ραμίζ Αλία για τον πολυκομματισμό και τον εκδημοκρατισμό της Αλβανίας τον Οκτώβριο του 1989 
(Απόσπασμα από τις αποφάσεις του πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργασίας):.

«...Το δικό μας σύστημα έχει χρεοκοπήσει απέναντι του καπιταλισμού, γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε στρατηγική. 


Αυτή η στρατηγική θα αποσκοπήσει:
1. Το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
2. Στη δημιουργία του πολιτικού πλουραλισμού.


Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι μέσα μας και μπορεί να γίνει κατάχρηση μέχρι ενός σημείου, αλλά ο πολιτικός πλουραλισμός θα προχωρήσει οπωσδήποτε. Εμείς θα τους υποκινήσουμε να ιδρύσουν όσα κόμματα, αριστερά, δεξιά, κεντρώα, αλλά οπωσδήποτε αυτά θα πρέπει και να διευθύνονται από μας, τις θεμελιώδες αρχές αυτών των κομμάτων εμείς θα τις συντονίζουμε.


Επικεφαλής αυτών θα πρέπει να είναι άνθρωποι που να υποστηρίζουν την στρατηγική μας.
(Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του πρώτου καταστατικού της «Ομόνοιας», οι πρώην φυλακισθέντες αποκλείονταν από την Οργάνωση)

.
Το κόμμα που θα πάρει εξουσία θα βρίζει τον κομμουνισμό ώστε εμείς να κερδίσουμε τη συμπάθεια της Δύσης και των αντικομουνιστών.


Αυτοί που είναι στις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι θα πούνε για μας ότι κι αυτοί μισούνε τον κομμουνισμό, θα μας πλησιάσουν και θα μας υποστηρίξουν…


Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι ηλικιωμένοι και δύναμη δεν έχουν, όμως θα πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά τους. Σ’ αυτά θα δώσουμε διαβατήρια και με λίγη πίεση θα τους αναγκάσουμε να φύγουν για το εξωτερικό. Αυτοί που θα αντισταθούν και θα επιμένουν για εξουσία θα θλιβούν, θα πονέσουν και θα καταστραφούν. Όλη η περιουσία ανήκει σε μας, για τι εμείς τη φτιάξαμε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου