Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αλβανοί εθνικιστές ζητούν να πάρουν… εδάφη της Ηπείρου!

"Φιέστα" στο Μόναχο με αλυτρωτικούς χάρτες, νταούλια και σημαίες

• Tελικά ο Αλβανικός εθνικισμός και η προβολή αλυτρωτικών διεκδικήσεων των γειτόνων έναντι της Ελλάδας δεν γνωρίζει… σύνορα και δεν περιορίζεται μόνο εντός των εδαφών της Αλβανίας!
Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Αλβανοί εθνικιστές στο κέντρο του Μονάχου, όπου διατράνωσαν το… αίτημα να ενσωματωθούν ξανά (!) στη χώρα τους Ελληνικά εδάφη τα οποία σήμερα ανήκουν κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο!

Στην πλατεία Μονάχου 
Οι εθνικιστές έφτασαν στην πλατεία Stachus του Μονάχου με κλαρίνα, και νταούλια και παρουσία 80 περίπου φανατικών οπαδών τους διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Εκείνο που ζήτησαν λοιπόν είναι «μικρά Αλβανικά εδαφικά τμήματα που δεν ανήκουν στη σημερινή Αλβανία να συνενωθούν μ’ αυτήν ώστε να δημιουργηθεί η μεγάλη Αλβανία και σαν τέτοια να μπει στην ευρωπαϊκή κοινότητα»!

Θέλουν και… Ήπειρο
Ανάμεσα στα διεκδικούμενα εδάφη οι εθνικιστές της γείτονος συμπεριέλαβαν μεγάλα τμήματα της Ηπείρου, όπως εύκολα διακρίνονταν στον μεγάλο χάρτη που είχαν στήσει ως φόντο για την εκδήλωσή τους στο Μόναχο. Συγκεκριμένα, θεωρούν ως… Αλβανικά εδάφη την Θεσπρωτία, την Πάργα, την Πρέβεζα και λίγη Άρτα, καθώς και την Κέρκυρα με τις Διαπόντιες Νήσους και τους Παξούς! Μάλιστα, πάνω από τον εν λόγω ανεκδιήγητο χάρτη είχαν πανό με κεντρικό σύνθημα «Μια Αλβανία στην Ευρώπη», ενώ οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες στις οποίες η Θεσπρωτία αναφέρονταν ως «Τσαμουριά», γεγονός που σημαίνει ότι στην εκδήλωση του Μονάχου εμπλέκονταν και Τσάμηδες!

Οι Έλληνες δεν ξέρουν!
Την «παράσταση» των Αλβανών εθνικιστών παρακολούθησαν Γερμανοί περαστικοί, καθώς και κάποιοι νεαροί Έλληνες που εργάζονται στο Μόναχο. 
Σε ερώτηση αναγνώστη του «Πρωινού Λόγου» προς τους τελευταίους για το «τι σημαίνουν όλα αυτά;», εκείνοι έδειξαν παντελή άγνοια για τα αιτήματα των Αλβανών! Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τις λαθεμένες πολιτικές που ακολουθούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών πάνω τα εθνικά μας θέματα και ειδικά στις σχέσεις με την Αλβανία. 
Καμιά επίσημη αντίδραση για τη «φιέστα» των Αλβανών εθνικιστών δεν εκδηλώθηκε από το Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου