Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το Κόμμα ΕΕΜΜ συμπαραστέκεται στους Έλληνες της Νάρτας

387Κραυγή διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ληστών, διαρρηκτών και βιαστών εκδήλωσαν πρόσφατα οι ΄Ελληνες της Νάρτας, καταγγέλλοντας δημοσίως την κρατική αδιαφορία ως προς την πρόληψη των φαινομένων που τρομοκρατούν επί δεκαετίες τους κάτοικους της περιοχής.

Αφορμή γι’ αυτή την έντονη διαμαρτυρία στάθηκε η τελευταία επίθεση μασκοφόρων διαρρηκτών σε ηλικιωμένη γυναίκα την οποία όχι μόνο τη λήστεψαν, αλλά και τη βίασαν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο.

Το Κόμμα των Ελλήνων που διαρκώς συμπαραστέκεται στους ΄Ελληνες ενώνει τη φωνή του με εκείνη των κατοίκων της Νάρτας και, όπως έχει αναγγείλει και στην προεκλογική καμπάνια, επιμένει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών ελληνικής καταγωγής προς το κράτος, παρέχοντας στους ίδιους θέσεις στην κρατική δομή τάξης και ασφάλειας για να εξιχνιαστούν με διαφάνεια όλα τα περιστατικά που ταράσσουν και απειλούν τη ζωή τους. 


Ταυτόχρονα συγχαίρει ειλικρινά το θάρρος του προεδρείου του χωριού να ηγηθεί αυτής της διαμαρτυρίας για να εισακουστεί από τους κρατικούς θεσμούς και να αποδωθεί λύση.Το φαινόμενο της ανασφάλειας στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις και επηρεάζει αρνητικά όλη τη ζωή των Ελλήνων στα πατρώα εδάφη.Σε χωριά και πόλεις όπου εκλείπουν οι κάτοικοι νεαρής ηλικίας και εκεί που δεν έχει παρουσία η αστυνομία επικρατεί ο φόβος και ο τρόμος.

Την κατάσταση αυτή οφείλουμε να ανατρέψουμε με όλα τα ειρηνικά και νόμιμα μέσα, πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες, παροτρύνοντας το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση να ασκήσουν όλες τις αρμοδιότητες που τους παρέχει ο νόμος ευαισθητοποιώντας και κινητοποιώντας σ’ αυτό τον αγώνα τις κοινωνικές δυνάμεις του χώρου.
Κανείς από μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος σ’ αυτό το φαινόμενο γιατί όπως λέει και ο λαός «΄Ο,τι ακούς στη γειτονιά σου, παντεχέ το στη γωνιά σου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου