Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Βορειοηπειρώτισσα που αρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η Βορειοηπειρώτισσα που αρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις«Αυτοί είναι το μέλλον μας» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η  εφημερίδα «Η γνώμη» της Αχαΐας για τους μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2013.
Δεύτερη στην κατάταξη, από τους δεκαεννέα αριστούχους μαθητές ή τους μεγάλους νικητές,  αραδιάζεται η Βορειοηπειρώτισσα Ελένη Τσαμαντιώτη, του Σωτήρη και της Χάιδως από τους Αγίους Σαράντα. Ο Σωτήρης, με καταγωγή από το Βρυώνι, επαρχίας Φοινίκης και η Χάιδω από την Πλάκα επαρχίας Αλύκου του νομού των Αγ. Σαράντα.

Η Ελένη είναι η αριστούχα μαθήτρια του Τρίτου Γενικού Λυκείου Πάτρας, που πέτυχε 19.143 μόρια και τον τίτλο «Σημαιοφόρος». Αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση και συνάμα μια μεγάλη νικήτρια στην πλειάδα των δεκάδων μαθητών που διαγωνίστηκαν και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό μορίων, παρά το γεγονός που τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα.
Αυτό, όπως  λέει και η ίδια, είναι η συνάρτηση της προσωπικής προσπάθειας με μεθοδικό διάβασμα, σε συνδυασμό με την στήριξη των γονέων και των καθηγητών, που της συμπαραστάθηκαν στον αγώνα αυτόν.

Οικοδόμος ο πατέρας της και ασχολούμενη με τα οικιακά η μητέρα της, παρά τη φτώχεια που αντιμετώπισαν στην αρχή, μεγάλωσαν μια οικογένεια –τις δυο κόρες- με αξιοπρέπεια. Με την εργατικότητα, την τιμιότητα, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα, η οικογένεια έγινε παράδειγμα μίμησης και ξεπέρασε τα όρια της γειτονιάς.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί, γνήσιοι Βορειοηπειρώτες που με την εργασία, τη στάση και ειδικά την προσωπικότητά τους λαμπαδηδρομούν  και ακτινοβολούν αναβαθμίζοντας το όνομα και την καταγωγή τους, που είναι η δοξασμένη Βόρεια Ήπειρος.

Η Ελένη, με την μεγάλη της νίκη, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, να διαλέξει  άνετα την σχολή που επιθυμούσε. Αυτή είναι η Ιατρική Σχολή Πατρών.
Να ευχηθούμε στην αριστούχα νικήτρια επιτυχίες και συνάμα να ‘χουμε κι άλλες τέτοιες επιτεύξεις, άλλε τέτοιες νίκες.

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Σχόλιο ΣΦΕΒΑ: Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελένη και σε όλους τους Βορειοηπειρώτες που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και προφανώς, ποτέ να μην ξεχάσουν τις πατρογονικές τους εστίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου