Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Μπερίσα ζητά τηλεοπτική εκπομπή για τους αλβανούς στην Ελλάδα - Η ελληνική κυβέρνηση τι ζητάει για τους Βορειοηπειρώτες;


Ο Μπερίσα ζητά τηλεοπτική εκπομπή για τους αλβανούς στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπερίσα, παρά την πρόσφατη εκλογική του ήττα, θέλει να κάνει πραγματικότητα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και ειδικά αυτήν για την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας σε όλους τους αλβανούς της "διασποράς" εξαιρώντας τους πολίτες του Κοσόβου που βρίσκονται στη διαδικασία της απελευθέρωσης της βίζας με τις χώρες της ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την μια πράξη προς το συμφέρον του αλβανικού λαού.

Μάλιστα, ο Μπερίσα έκανε και ειδική αναφορά για την απόδοση ιθαγένειας στους αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και έχουν ελληνοποιηθεί από τα λαθρονομοσχέδια: «Η Αλβανία, νομίζω, θα πρέπει να προσπαθήσει να τους υποστηρίξει. Όπως επίσης και την διασπορά στην Τουρκία, η οποία είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον πληθυσμό της Αλβανίας. Θα πρέπει να τους υποστηρίξει να διατηρήσουν τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό, την ταυτότητα τους». 
«Στην Ελλάδα, το 10 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Αλβανοί και στα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν καμία εκπομπή στην αλβανική γλώσσα» υπογράμμισε ο ίδιος υπενθυμίζοντας πως όταν εκείνος προέδρευε έκανε σκληρές προσπάθειες στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να υπάρχουν ειδικές ραδιοφωνικές εκπομπές για τους αλβανούς που ζούσαν στην Ευρώπη χωρίς όμως αυτό να επιτευχθεί.

Έχουμε λοιπόν τις εξής παραδοχές από την μεριά του αλβανικού κράτους:
1. Η αλβανική κυβέρνηση που αποχώρησε και εκείνη που ανέλαβε δεν έχει αφήσει στην τύχη τους, τους αλβανούς λαθρομετανάστες εντός της Ελληνικής επικράτειας και δουλεύει με όποιο μέσο διαθέτει ώστε να κρατήσουν "ανεξίτηλα" τα όποια εθνικά τους χαρακτηριστικά.
2. Ζητούν τηλεοπτική εκπομπή σε Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ώστε να εξασφαλίσουν την προπαγάνδα της "Μεγάλης Αλβανίας!"

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν μια μεγάλη αντίθεση με την εκάστοτε εγχώρια ελλαδική κυβέρνηση η οποία με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της σε βάθος δεκαετιών, κατάφερε και ερήμωσε την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και πλέον την έχει σχεδόν εκμηδενίσειεγκαταλείποντας τους τελευταίους παραμένοντες Βορειοηπειρώτες στο έλεος των αλβανικών ανθελληνικών κυβερνήσεων.

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου