Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στο νησί Σάσωνα έφθασαν 3 χιλιάδες Βρετανοί καταδρομείς!


Αύγουστος 31, 2013.

«Κατελήφθη το νησί Σάσων (Sazan στα αλβανικά). Το κάστρο του κομμουνιστικού καθεστώτος, όπου δημιουργήθηκε ένα οχυρωμένο καταφύγιο, καταλήφθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τις βρετανικές δυνάμεις καταδρομών, ακολουθώντας το σενάριο της άσκησης «Albanian Leon», γράφει  το αλβανικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για μια βρετανική άσκηση στη νήσο Σάσων προκειμένου να εκπαιδευτούν οι βρετανοί κομάντος προετοιμαζόμενοι σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε επίθεση στη Συρία.

Μέχρι το 1991 στο νησί-φρούριο Σάσων υπήρχαν τρεις χιλιάδες Αλβανοί στρατιώτες που ζούσαν εκεί με τις οικογένειές τους. Σήμερα έχουν απομείνει ορισμένα ίχνη από την παρουσία τους εκεί.

Στα ερείπια της παρατημένης πόλης έγινε η βρετανική άσκηση  με σενάρια επίθεσης από θαλάσσης, ξηράς και αέρος και θα συνεχιστεί στις ορεινές περιοχές του Bizes  και του Poshnje, σημειώνει το δημοσίευμα.


Το σχόλιο μας: Παράλληλα όμως η Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο απέρριψε την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Τώρα οι Βρετανοί κομάντος πως θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις για την ανατροπή του Άσαντ, αν αληθεύει το δημοσίευμα; Ως άλλοι "αντάρτες"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου