Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Έ, όχι και Έλληνες της Διασποράς οι Βορειοπειρώτες! - Συνάντηση Ν. Κοτροκόη με Δήμαρχο Πρεμετής

• Ήταν να το … μάθουμε και αυτό: Οι Βορειοηπειρώτες, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας! Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα και θεωρητικά να αντισταθεί σε κάθε επιβουλή κατά των Ελλήνων και των Ομογενών, ακόμη και σε απλά και ιστορικά τεκμηριωμένα ζητήματα δεν μπορεί να αρθρώσει εθνικό λόγο. 

«Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους αντιστόρητους και πολιτικά αναλφάβητους συντάκτες της ανακοίνωσης (του ΣΥΡΙΖΑ), ότι οι Έλληνες της Β. Ηπείρου - Ν. Αλβανίας αποτελούν αυτόχθονη και Ιστορική Κοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διασπορά» επισημαίνει με καυστική της ανακοίνωση η Ομάδα Πολιτών «Ευτοπία» που δραστηριοποιείται στα Γιάννενα, θέτοντας το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. 


Ενδιαφέρον όμως έχει και η συνέχεια των επισημάνσεων της «Ευτοπίας»:
«Όσον αφορά τα περί “αυτοσυγκράτησης από τα δύο μέρη”, που αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , αναρωτιόμαστε ποιά η ευθύνη και πού προκάλεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα. 
Αναρωτιόμαστε επίσης εάν η σύνταξη του κειμένου αποτελεί  προϊόν άγνοιας ,  βλακείας ή  μήπως συμβαίνει  κάτι άλλο ; 
Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποιο υπόγειο νήμα που συνδέει τη νέα ηγεσία της Αλβανίας  με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει το συντομότερο δυνατόν τον κίνδυνο που δημιουργείται με την ανακοίνωση της, που προσφέρει ένα ακόμα δώρο στην ακροδεξιά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα  επαληθευθεί η άποψη ότι από τον Κωστή Μοσκώφ και τον  Νίκο Σβορώνο, καταλήξαμε στη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο». 


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Δεν την γνωρίζουμε την Ομάδα Πολιτών «Ευτοπία», αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέλημα της είναι να μην δίνονται δώρα στην "ακροδεξιά". 


Συνάντηση Έλληνα Πρόξενου Αργυροκάστρου με το Δήμαρχο Πρεμετής


Ο Δήμαρχος της Πρεμετής, Gilberto Jace συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρόξενο στο Αργυρόκαστρο, κ. Νικόλαο Κοτροκόη για να συζητήσουν για τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή. Ο Jace, δήλωσε ότι η βία των  κληρικών κατά των δικαστικών επιμελητών  είναι απαράδεκτη και ο Έλληνας πρόξενος τόνισε ότι η εκκλησία είναι ανεξάρτητη και παίρνει μόνη της τις αποφάσεις.
Ο Έλληνας Πρόξενος πρόσθεσε επίσης ότι «ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος της εισβολής στην Εστία  Πολιτισμού δεν ήταν ο κατάλληλος." ενώ και ο δήμαρχος είπε ότι «Η Εστία Πολιτισμού " Naim Frashëri "είναι ιδιοκτησία των πολιτών και είναι απαραίτητη για όλους τους πολίτες της Πρεμετής  και της Αλβανίας για πολιτιστικό χώρο. "

Τα Νέα Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου