Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τα γεγονότα της Πρεμετής δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της αλβανικής πολιτικής

Την ημέρα της Λαμπρής, της Παναγίας Θεοτόκου, όταν οι χριστιανοί όλου του κόσμου, προσκυνούν με ευλάβεια μπροστά της, ασπάζονται την εικόνα της και χαμηλόφωνα προσεύχονται και την παρακαλούν- τη Μητέρα του Χριστού- να μεριμνήσει και γι’ αυτούς, οι βάνδαλοι στην Αλβανία θυμήθηκαν  το παλιό τους τροπάριο. Το τροπάριο που άρχισε επί  αλήστου μνήμης Ενβέρ και ισοπέδωσε τα πάντα που είχαν σχέση με την πίστη και τη θρησκεία. Ένα τροπάριο που καλά κρατεί μέσα στον εθνικιστικό μανδύα των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων.

Οι αντίχριστοι αυτοί, φορεμένοι με την ενδυμασία της πολεοδομικής αστυνομίας, εισέβαλαν μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγιάς  στην Πρεμετή και με τον πιο άγριο, απάνθρωπο και αντιθρησκευτικό τρόπο σώριασαν και πέταξαν απάνω στο φορτηγό όλα τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά σκεύη, λες και φόρτωναν ένα φορτηγό με σακιά τσιμέντου. Έριξαν καταγής την καμπάνα, ξήλωσαν τον τίμιο σταυρό και στη θέση του ανάρτησαν την αλβανική σημαία, με το σύνθημα που γράφτηκε με κεφαλαία γράμματα στον αλβανικό τύπο: «Εκείνοι οι Αλβανοί  που βάζουν μπροστά από την πατρίδα τη θρησκεία, είναι εις την υπηρεσία του αντιαλβανισμού, είναι ενάντια στην εθνική μας ένωση».

Για να μην αφήσουν ίχνη οι βάρβαροι αστυνομικοί στην Πρεμετή επιτέθηκαν και κατά των δημοσιογράφων και καμεραμάν που θέλησαν να καλύψουν το γεγονός. «Εγώ έκανα 5 χρόνια φυλακή για φόνο. Δεν το ‘χω για τίποτε να κάνω κι άλλον έναν φόνο», ήταν τα λόγια ενός «αστυνομικού» αφού χαστούκισε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και πέταξε χάμω τον ιερέα της ενορίας. Τρόποι χυδαίοι, που σου θυμίζουν τους τρόπους των ισλαμιστών ταλεμπάν στην Αίγυπτο όπου κατέστρεψαν δεκάδες εκκλησίες.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που βεβηλώνουν την μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Την ημέρα αυτή-λες και χάθηκαν οι μέρες του Θεού- δεν άρχισε η περίφημη δίκη των 5 στελεχών της Ομόνοιας στα Τίρανα; Τυχαίο; Όχι. Προμελετημένα ήταν.  Για να κάμψουν την Ελληνική Κοινότητα και ηθικά και θρησκευτικά, και πνευματικά και πολιτικά.
Και στην Πρεμετή, όταν τα δικαστήρια μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Δήμου της πόλης- που διεκδικεί το κτίριο για πολιτιστικό κέντρο- έχουν δεκαπέντε χρόνια που συνεχίζονται, δεν βρήκαν μια άλλη μέρα για να «εφαρμόσουν» την «δίκαιη» απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά βρήκαν την ημέρα  που γιορτάζει η Παναγιά μας.

Άρα, τυχαία ή προμελετημένα είναι τα συμβάντα αυτά;  Ασφαλώς και είναι προμελετημένα γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο στην Αλβανία.  Όλα, με απώτερο σκοπό την αλλοίωση και την αφομοίωση του ελληνικού και Ορθόδοξου στοιχείου.
Διάλεξαν επίσης τον ενδιάμεσο χρόνο, όταν αναδείχτηκε μεν ο Ράμα, αλλά κυβερνά ακόμα ο Μπερίσια, με σκοπό που κανένας να μην φορτωθεί τις ευθύνες και να λογοδοτήσει και μπροστά στην Διεθνή Κοινότητα για τις πρωτοφανές βίαιες πράξεις και την βεβήλωση του θρησκευτικού οίκου.

Δεν μπορούν, όμως, να κρυφτούν της αλήθειας. Ο Μπερίσα, θέλοντας να δημιουργήσει μια εθνικιστική εικόνα στους ψηφοφόρους του, μπροστά από τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, έσκασε την βόμβα της Μεγάλης Αλβανίας, γιατί του άνοιξε όπως φαίνεται η όρεξη. Τώρα, για να φύγει ξανά με καλές εντυπώσεις γράφει στο  faceobok «είναι τρελοί εκείνοι που ψάχνουν να βρουν ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα» κι άλλα τέτοιου είδους κουροφέξαλα.

Ο Ράμα, ορθόδοξος στην πίστη του (αν έχει πίστη) προσκύνησε τους Τούρκους ηγεμόνες  λέγοντάς τους πως, αμ τι άλλο, θα βοηθήσω στους στόχους σας για την αφομοίωση της ορθοδοξίας στην Αλβανία και θα είστε οι πνευματικοί μας ηγέτες για το «καλό της χώρας μας». Στους Έλληνες κυβερνώντες έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Ανυποχώρητος για τα θαλάσσια ύδατα-γιατί αυτός τα ‘χει μαγειρέψει- και θερμός υποστηριχτής της «αδικουμένης» Τσαμουριάς.

Πώς μπορεί η Αλβανία, καταπατώντας βάναυσα τ’ ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, την ελευθερία του τύπου και ιδίως τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών, να ισχυρίζεται πως πληροί τους όρους και θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας;
Πάντως αυτό που πέφτει στο μάτι είναι η επαλήθευση της παροιμίας: «Ο λύκος το μαλλί αλλάζει, τη συνήθεια  όχι».

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου