Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Έρευνες από την αστυνομία της Αυλώνας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα

Nisin hetime mbi Agimin e Artë
Ξεκίνησαν οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή  
Η αστυνομία του Αυλώνα έχει ξεκινήσει έρευνα για τα γεγονότα της 11ης Αυγούστου στην πόλη της Χιμάρας, όπου κατά τη διάρκεια του Μνημόσυνου για τον Αριστοτέλη Γκούμα, εκφραστές της "Χρυσής Αυγής" φώναζαν συνθήματα για πόλεμο και απελευθέρωση της Χιμάρας.

Σε δήλωσή της προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Αστυνομία του Αυλώνα ενημέρωσε ότι από τη διεύθυνση της αστυνομίας αυτής της περιφέρειας έχουν γίνει όλες οι ελεγκτικές διαδικασίες και το υλικό έχει σταλεί στην Εισαγγελία του δικαστηρίου της Περιφέρειας του Αυλώνα και αφορά Αλβανούς και Έλληνες πολίτες για το ποινικό αδίκημα "Εκκλήσεις για εθνικιστικό μίσος". Η αστυνομία του Αυλώνα δεν διευκρίνισε για πόσα άτομα γίνεται λόγος αλλά τονίζει ότι εργάζεται για την εξ' ολοκλήρου τεκμηρίωση των στοιχείων που αφορούν αυτή την υπόθεση.  

Μπερίσα: Η Χιμάρα λίκνο του αλβανικού εθνικισμού 
Σε μια αντίδραση στο προφίλ του στο facebook ο πρωθυπουργός Μπερίσα χαρακτήρισε "ναζιστικού τύπου" τις τιμές από τη Χρυσή Αυγή στον αείμνηστο Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα. Εκτός από αυτό ο αλβανός πρωθυπουργός έκρινε ότι η μειονότητα για την οποία η Χρυσή Αυγή υποσχέθηκε ότι θα πολεμήσει " μέχρι θανάτου" για να την ξαναεπιστρέψει στην "Μητέρα Γη την Ελλάδα" δεν υπήρξε ποτέ παρόν στη Χιμάρα.
"Μια τελετή κηδείας πολιτικοποιημένη από το ναζισμό. Τελετή κηδείας λίγων ναζιστών που σκότωσε για δεύτερη φορά το Γκούμα. Η Χιμάρα στους αιώνες ήταν και παραμένει το λίκνο του αλβανικού Εθνικισμού. Θλίψη για να βρουν στους νεκρούς ίχνη μιας μειονότητας που δεν υπήρξε ποτέ στη Χιμάρα" έγραψε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρωθυπουργός. 
top chanel
postimi i berishes

ceremonia e gumes
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Περιφέρειας Αυλώνα
"Σε σχέση με το συμβάν της 11ης Αυγούστου 2013 στην πόλη της Χιμάρας κατά τη διάρκεια του τριετούς μνημόσυνου του Αριστοτέλη Γκούμα, όπου κάποιοι παρόντες σε αυτό το μνημόσυνο, Αλβανοί και Έλληνες πολίτες, μίλησαν με εθνικιστικό μίσος, σας ανακοινώνουμε ότι:
Από την πλευρά της Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Περιφέρειας Αυλώνας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και το υλικό έχει σταλεί στην Εισαγγελία του δικαστηρίου της Περιφέρειας Αυλώνα, όπου κατηγορούνται Αλβανοί και Έλληνες πολίτες για την εγκληματική αυτή πράξη περί επίκλησης εθνικού μίσους σύμφωνα με τον Νόμο 266 παραγράφος 25 του Ποινικού Δικαίου.
Η Διεύθυνση της Αστυνομίας της Περιφέρειας του Αυλώνα σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Νομού Αυλώνα, εργάζεται για την ολοκληρωμένη καταγραφή αυτού του συμβάντος".
Η Διεύθυνση της Αστυνομίας της Περιφέρειας του Αυλώνα τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα σε ολόκληρη την περιοχή σε όλες τις μορφές της και προσκαλεί όλους τους πολίτες του Αυλώνα να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας ώστε να έχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον...
Με πληροφορίες από www.balkanweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου