Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Περιοδεία του γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκου Νικολόπουλου στην ενιαία Ήπειρο

Περιοδεία σε περιοχές της Ηπείρου ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Νίκος Νικολόπουλος, καθώς στην πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε  την ίδια ημέρα πανηπειρώτικη συνάντηση των στελεχών των πυρήνων του κόμματος, αλλά και της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας.
Επίσης ανήμερα του Αγίου Κοσμά, Πολιούχου της ηρωικής και αιματοβαμμένης Κόνιτσας, στην περιοχή παραβρέθηκε και ο κ. Νικολόπουλος, με πολυμελές κλιμάκιο μελών της Διοικούσας Επιτροπής και μέλη του κόμματος, προεξάρχοντος του κ. Παναγιώτη Αποστόλου, στον Αρχιερατικό Εσπερινό που έλαβε μέρος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κοσμά Κονίτσης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως κατάγεται από την Πάτρα!
Τέλος, επίσκεψη οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πραγματοποίησαν στη Βόρειο Ήπειρο καλεσμένοι του Προέδρου της Βορειοηπειρωτικής Νεολαίας Ν. Αχαΐας κ. Σταύρο Γκίνο.
Φτάνοντας στην περιοχή, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε τόσο στις μεγάλες και πολύχρονες υστερήσεις της περιοχής, που την έχουν καταστήσει ουραγό στον ευρωπαϊκό χώρο, όσο και στην διαχρονική αδιαφορία και ανικανότητα των κυβερνήσεων να δώσουν ώθηση στον δυτικό άξονα της χώρας. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό και ίσως αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ… ανικανότητας, το πώς μία ολόκληρη περιοχή με τόσα πλεονεκτήματα και τόσες δυνατότητες έχει αφεθεί να μαραζώνει, ενώ θα μπορούσε να είναι η πρώτη περιοχή της χώρας από την οποία θα ξεκινούσε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η αντεπίθεσή της προς το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, μιλώντας σε ΜΜΕ των Ιωαννίνων, αλλά και στο δελτίο ειδήσεων του TV1 στα Γιάννενα και στον δημοσιογράφο Πάνο Μπούχρα, αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια εις βάρος των Ορθοδόξων της Β. Ηπείρου στην Πρεμετή: «Ο Πρωθυπουργός καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζουν να… κοιμούνται ήσυχοι, ξεχνώντας πως η Ορθοδοξία της Αλβανίας αποτελεί ένα κρίσιμο προπύργιο του ελληνισμού και ό,τι η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να αναδείξει τα επεισόδια στην διεθνή κοινότητα και να απαιτήσει τον σεβασμό στους Ορθοδόξους της περιοχής, διαφορετικά θα μπλοκάρει την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε». Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος προανήγγειλε πως σκοπεύει να επισκεφθεί ο ίδιος την Πρεμετή και να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νικος Νικολόπουλος, μίλησε για την μεγάλη γιορτή του Πατροκοσμά του Αιτωλού και την σημασία του για τον Ελληνισμό: «Ο Πατροκοσμάς, σε καιρούς που τους έσκιαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά, διακήρυττε την ανάγκη της μόρφωσης των Ελλήνων και την αγάπη του Χριστού. Η ιστορία και ο λαός μας του χάρισε τον τίτλο του Εθναποστόλου. Εμείς, προσκυνητές σήμερα των διδαχών του Αγίου, στην ιστορική Κόνιτσα, καλούμαστε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για γνώση και ελευθερία του λαού, σε μια εποχή που οι σύγχρονοι δυνάστες στοχεύουν στην καρδιά την Ορθοδοξία και την Παιδεία, ξέροντας πως μόνο έτσι θα πετύχουν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε πειθήνια και άβουλα όργανά τους. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτή τη νέα εισβολή, πρέπει να παραμείνουμε… Έλληνες και Ορθόδοξοι!».
Ο Ν. Νικολόπουλος στη Β. Ήπειρο: Εδώ χτυπάει μία από τις καλύτερες και πιο ισχυρές φλέβες του Ελληνισμού

Περιοδεία στις επαρχίες Μεοσποτάμου, Αλύκου, Φοινίκης και Λειβαδιάς με σταθμούς δτους Άγιους Σαράντα, τη Φοινίκη, την Κρανιά, τη Λιβαδειά και πολλές ακόμα πόλεις και χωριά της Βόρειας Ηπείρου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμαμτέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ήπειρο και στην ακριτική Μητρόπολη Κονίτσης στους εορτασμούς για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο της Βορειοηπειρωτικής  Νεολαίας κ. Σταύρο Γκίνο.
Το πολυμελές κλιμάκιο των Ελλήνων της Χριστιανοδημοκρατών συνόδευσαν στελέχη και μέλη της βορειοηπειρωτικής ομογένειας. Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με φορείς της Β. Ηπείρου και εκπροσώπους των ομογενών, όπως με την υποψήφια Βουλευτή της περιφέρειας Τιράνων της «Ομόνοιας», κ. Ευγενία Κότα, τον Έπαρχο Μεσοποτάμου, Θεμιστοκλή Καίση, Λειβαδιάς, Ηρώδη Νταλιάνη, Φοινίκης, Σωκράτη Σπύρου, τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» στους Αγ. Σαράντα, Χαράλαμπο Παντέλη, κ.α.

Κατά την διάρκεια των επαφών του, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους αλύτρωτους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της ομογένειας για τα προβλήματα που τους απασχολούν και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πολλά εξ αυτών, δεσμευόμενος με τη σειρά του, όχι απλά να μεταφέρει προς την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα εντός Βουλής τα δίκαια αιτήματα του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου, αλλά και να αγωνιστεί για την ικανοποίησή τους, μαζί με τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

«Εδώ χτυπάει μία από τις καλύτερες και πιο ισχυρές φλέβες του ελληνισμού. Ένας ελληνισμός που δεν φοβάται και ξέρει από κακουχίες.
Αποφασισμένος, ώριμος, μα και πολύ δυνατός, από τον οποίο εμείς, οι Ελλαδίτες πρέπει να παραδειγματιζόμαστε σε πολλά» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας εκ νέου ότι επεισόδια εις βάρος της ομογένειας και των Ορθοδόξων, σαν και αυτά που συνέβησαν στην Πρεμετή «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πυγμή από την ελληνική πλευρά, η οποία θα πρέπει να κάνει σαφές προς την Αλβανία ότι ο δρόμος της προς τις Βρυξέλλες, περνάει μέσω Αθηνών».

«Ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου υπέφερε πολλά και δεν μπορεί κανένας να τον αναγκάσει να επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές του παρελθόντος. Η ευθύνη της Ελλάδας είναι τεράστια, όχι μόνο γιατί οφείλει να προστατέψει και να ενισχύσει τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα φυλάττουν Θερμοπύλες, αλλά και γιατί έχει κάθε συμφέρον, να διατηρήσει στην συγκεκριμένη, ευαίσθητη περιοχή, έναν πολύ ισχυρό πυρήνα ελληνισμού» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, ο κ. Νικολόπουλος γιόρτασε με παραδοσιακό τρόπο την εορτή του Αγ. Κοσμά στη Λειβαδιά, ενώ επισκέφτηκε το αρχαίο κάστρο του Λυκούρσιου και την δίδυμη αρχαία πρωτεύουσα της Β. Ηπείρου, καθώς επίσης κατέθεσε στεφάνι και στον ανδριάντα του θρυλικού αρχηγού του Βούρκου, του οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη, ο οποίος σε όλη σχεδόν τη ζωή του, πολέμησε κατά των κατακτητών και των εχθρών του Ελληνισμού, προστατεύοντας τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.


O Νίκος Νικολόπουλος για τα επεισόδια στην Πρεμετή


«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει, πάνω απ’ όλα, σεβασμό στην Ορθοδοξία, εντός και εκτός Ελλάδας»
Με αφορμή τα επεισόδια στην Πρεμε τή εις βάρος ορθοδόξων, αλλά και την προκλητική απάντηση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στην διαμαρτυρία της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Την ώρα που η Ελλάδα δέχεται πολλαπλές πιέσεις για την δημιουργία τεμένους, η Ορθοδοξία στην Αλβανία διώκεται και χτυπιέται. Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν διαχωρίζουν τους ανθρώπους από το χρώμα, τη θρησκεία και την φυλή τους, γι’ αυτό και πάνω απ’ όλα απαιτούν τον σεβασμό όλων, εντός ή εκτός Ελλάδας, στην Ορθοδοξία.
Αν στην Αλβανία κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να αναβιώσουν τις εποχές του εκχριστιανισμού, θα πρέπει να πάρουν σοβαρή και ισχυρή απάντηση από την Ελλάδα και όχι απλά και μόνο διπλωματικές διαμαρτυρίες και ευχολόγια από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Η Αλβανία, με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ευρωπαϊκή χώρα, ούτε μπορεί να διεκδικεί τίποτα στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου ο σεβασμός στην πολιτισμική παράδοση, τη κουλτούρα και τη θρησκεία των λαών, αποτελούν θεμέλιο λίθο».
Μάλιστα, μετά τα σοβαρά επεισόδια, ο κ. Νικολόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Σε αυτή χρησιμοποιεί τις εκφράσεις του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, κ. Αναστασίου, ο οποίος μίλησε για επανάληψη του εφιάλτη του 1697, όταν το κομμουνιστικό κόμμα νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα την θρησκευτική πίστη από τον αλβανικό λαό. «Αν κάποιοι από εμάς τους ορθοδόξους - κάτι το οποίο δεν μπορούσε να περάσει καν από το μυαλό μας - έπαιρνε το κοράνι ενός τζαμιού και το πετούσε στο φορτηγό δεν θα γινόταν επανάσταση; Δικαίως!
Κι εμάς μας λένε γιατί διαμαρτυρόμαστε; Βεβαίως διαμαρτυρόμαστε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, οποίος αναφέρθηκε ευθέως σε συμφέροντα, καθώς οι άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι που χρησιμοποιήθηκαν για να εκδιώξουν τους Ορθοδόξους από τον ιερό ναό της Πρεμετής, πληρώθηκαν από κάποιον ή κάποιους…
Η Ελλάδα έχει ενημερώσει τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα
Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ρωτάει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, με ποιο τρόπο – εκτός των διπλωματικών διαμαρτυριών – θα «απαντήσει» η Ελλάδα στις επιθέσεις εις βάρος των Ορθοδόξων της Αλβανίας, αν έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και ποια μνημόνια συνεργασίας και αμοιβαιότητας έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
«Με τέτοιες ενέργειες εις βάρος των Ορθοδόξων της Αλβανίας, οι αρχές της αμοιβαιότητας και της ισότητας μεταξύ των λαών των δύο χωρών… πάνε περίπατο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι με υπαιτιότητα της Αλβανίας, δεν δεσμεύεται για καμία από τις σχετικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου