Η Ομάδα Πολιτών Ιωαννίνων "Ευτοπία" μας απέστειλε ολόκληρο το δελτίο τύπου της σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ως "Έλληνες της διασποράς στην Αλβανία" σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα γεγονότα στην Πρεμετή: 

 Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στη Πρεμετή , όπου
υπήρξε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έκφρασης των
θρησκευτικών πεποιθήσεων εκ μέρους της Αλβανίας , θα θέλαμε να σχολιάσουμε
τα εξής :
   Στο "ουδέτερο" κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ , ανεξαρτήτως άλλων σωστών επισημάνσεων, γίνεται λόγος για Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας και συνιστάται αυτοσυγκράτηση από τα δύο μέρη.
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους ανιστόρητους και πολιτικά αναλφάβητους συντάκτες της ανακοίνωσης , ότι οι Έλληνες της Β.Ηπείρου-Ν. Αλβανίας αποτελούν Aυτόχθονη και Iστορική Kοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διασπορά.

   Όσον αφορά τα περί "αυτοσυγκράτησης από τα δύο μέρη" , που αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , αναρωτιόμαστε ποιά η ευθύνη και πού προκάλεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα.
Αναρωτιόμαστε επίσης εάν η σύνταξη του κειμένου αποτελεί προϊόν άγνοιας, βλακείας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποιο υπόγειο νήμα που συνδέει τη νέα ηγεσία της Αλβανίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
   Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει το συντομότερο δυνατόν τον κίνδυνο που δημιουργείται με την ανακοίνωση της, που προσφέρει ένα ακόμα δώρο στην ακροδεξιά.

   Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επαληθευθεί η άποψη ότι από τον Κωστή
Μοσκώφ και τον Νίκο Σβορώνο , καταλήξαμε στη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο
Τατσόπουλο.


Ιωάννινα 22 Αυγούστου 2013

 Ομάδα Πολιτών Ευτοπία