Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η θέση του Κόμματος των Ελλήνων για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2011 ανά Περιφέρεια

338Το χριστιανικό στοιχείο το οποίο στην πλειονότητα του αποτελείται από τα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας είναι και το ισχυρότερο πλεονέκτημα της Αλβανίας για την είσοδο της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Με τα χαλκευμένα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, που για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αγγίζουν τα όρια της στατιστικής γενοκτονίας, φαίνεται πως η αλβανική πολιτεία δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την γνωστή πεπατημένη του παρελθόντος και τα ελληνοφοβικά σύνδρομα που την διέπουν.


Οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που διατυμπανίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, είναι οι ίδιες που επιδοτούν τον συντηρητισμό της αλβανικής κοινωνίας στα κληρονομηθέντα ανατολίτικα πρότυπα.
Η αλβανική πλευρά στην προσπάθεια της να πλήξει την παρουσία του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο, πλήττει στην ουσία τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την ευημερία του ίδιου του λαού της.

Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ζητεί ως εκ τούτου την επανάληψη της απογραφής πληθυσμού, με διαφανείς διαδικασίες και παρουσία μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις διεργασίες της Στατιστικής Υπηρεσίας, χωρίς απόπειρες εκφοβισμού ως προς τη δήλωση της εθνικής καταγωγής και του θρησκεύματος.


ΕΕΜΜ
Το Κόμμα των Ελλήνων από τους Έλληνες για τους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου