Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νομοθετικά θα λυθεί η «εμπλοκή» με τις συντάξεις Βορειοηπειρωτών

 Συνάντηση Αντ. Φούσα με Διοικητή ΟΓΑ

Από πλευράς της Κυβέρνησης υπάρχει πλήρης κατανόηση για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ προς Βορειοηπειρώτες και καταβάλλονται συγκεκριμένες προσπάθειες για την επίλυσή του.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Διοικητή του ΟΓΑ κ. Δημ. Κοντό, με τον οποίο είχε μακρά συζήτηση και του εξήγησε πώς έχει το ζήτημα καθώς και τις τραγικές του συνέπειες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η «εμπλοκή» με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών ανέκυψε από το μνημονιακό νόμο του Νοεμβρίου του 2012, βάσει του οποίου για να χορηγηθεί μία σύνταξη στη χώρα μας θα πρέπει, μεταξύ των άλλων, να συντρέχουν οι εξής τρεις προϋποθέσεις: α) Να έχει ο προς συνταξιοδότηση κάρτα ομογενούς, β) Να μένει πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα και γ) Να μη λαμβάνει ή να μην δικαιούται άλλη σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή και βεβαίως και από το Αλβανικό κράτος. Για τον λόγο αυτό, από τις 14.342 σήμερα συνταξιούχους του ΟΓΑ Βορειοηπειρώτες, και επειδή δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις  κόπηκε από τις αρχές Μαρτίου στους περισσότερους η σύνταξη του ΟΓΑ.
Το θέμα αυτό, όπως τονίστηκε στον κ. Φούσα θα πρέπει να επιλυθεί νομοθετικά από την Ελληνική Βουλή και προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και εργάζονται η Διοίκηση του ΟΓΑ και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Ο δε πρ. Υπουργός διετύπωσε την ευχή να αντιμετωπισθεί το δυνατόν συντομότερα.
http://proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου