Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ: Έδιωξαν από το Λύκειο του Μεσοποτάμου την καθηγήτρια Ουρανία Τόλη επειδή πολιτεύεται με το Κόμμα των Ελλήνων


Στα ψυχρά και απροειδοποίητα ο διευθυντής του Λυκείου Μεσοποτάμου κ. Θωμάς Ντάλλας έδιωξε την Πέμπτη το μεσημέρι την νεαρή εκπαιδευτικό Ουρανία Τόλη, η οποία ήταν τρίτη στη λίστα του Κόμματος των Ελλήνων στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου. 

Ο διευθυντής την κάλεσε στο γραφείο του, της ανακοίνωσε ότι, δε δικαιούσαι να είσαι εκπαιδευτικός στο τεχνικό λύκειο του Μεσοποτάμου και ταυτόχρονα να πολιτεύεσαι με το ΜΕΓΑ και έδωσε αμέσως εντολή στο λογιστήριο να πληρωθεί για την μέχρι τώρα εργασία της.
Ξαφνιασμένη, η ταλαντούχα καθηγήτρια, ζήτησε εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισαν, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση, ενώ δεν γνώριζε ότι το λύκειο αυτό κρατεί εκπαιδευτικούς που πρόσκεινται μόνο στο συνάφι του ΚΕΑΔ.

Δεν ήξερε ότι η γραμματέας του Συμβουλίου της επαρχίας Φοινίκης Βαλεντίνα Μηλιώρη, είναι ταυτόχρονα μέλος της ηγεσίας του ΚΕΑΔ και καθηγητής στο ίδιο σχολείο. Επίσης αρκετοί άλλοι που εργάζονται σ΄αυτό το ίδρυμα και διευθύνει το μέλος της ηγεσίας του ΚΕΑΔ κ. Ορφέας Μπέτσης, πολιτεύονται με το ΚΕΑΔ ή άλλα κόμματα.

Είναι λυπηρό ένα ίδρυμα τέτοιο που ανήκει στην εκκλησία να συμπεριφέρεται τόσο μεροληπτικά στους Βορειοηπειρώτες, ενώ θα έπρεπε να προσέγγιζε στους κόλπους του τους ικανότερους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος οφείλει να τηρήσει τις ισορροπίες που απαιτούνται στο ποίμνιό του, γιατί κάθε διάκριση που γίνεται σε ιερούς ναούς και ιδρύματα, είναι πάντα εις βάρος της αποστολής της εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου