Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Με εκπρόσωπο του State Department συναντήθηκε ο Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα την Τρίτη 28 Μαΐου δέχθηκε τον διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jonathan Moore ο οποίος συνοδεύονταν από τον Αμερικανό πρέσβη στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου.

Κατά τη συνάντηση ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για την εκλογική διαδικασία στην Αλβανία.

Ο Μπερίσα τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει πριν από δύο μήνες και υπήρξε μια εκστρατεία πολιτισμένη και σε κανονική εξέλιξη και διαβεβαίωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο ότι η πλειοψηφία έχει κάνει τα πάντα για να εξασφαλιστούν αυτά τα πρότυπα για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ο Jonathan Moore έθεσε το ζήτημα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και την ανάγκη για ευρύτερη συμμετοχή σε αυτήν. Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επιλύσει το ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τον  κώδικα των εκλογών.

Στη συνάντηση  συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά θέματα με έμφαση στη συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου και την εφαρμογή της, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.Το σχόλιο μας: Ο Αλβανός Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια για παρατυπίες και ότι πρέπει να είναι σε όλα εντάξει σχετικά με την εκλογική διαδικασία εάν θέλει πραγματικά να ενταχθεί η χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου