Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο διάκος Λουκάς από τη Βρύνα Αγ. Σαράντα χειροτονήθηκε ιερέας


Το Σάββατο του Λαζάρου διάλεξε ο Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου Σεβασμιότατος Δημήτριος για να χειροτονήσει σε ιερέα το διάκο Λουκά Θοδωρή από τη Βρύνα.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Σαράντα έγινε η θεία λειτουργία χοροστατώντας του Σεβασμιότατου Δημητρίου και μια πλειάδα ιερέων.

Ενδιάμεσα έγινε η χειροτονία του διάκου Λουκά. Ως διάκος για κοντά δύο χρόνια κοντά στον Αρχιερατικό Επίτροπο  Παντελή Μήτρο, ήρθε η ώρα ν’ αφιερωθεί ολοκληρωτικά στα μυστήρια της εκκλησίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι ενορίες μας.

«Θα γίνεις ιερέας προς εξυπηρέτηση των πιστών και θα είσαι αφιερωμένος στο καθήκον αυτό. Οπότε όλα τα υπόλοιπα χρόνια σου  θα τα χαρίσεις στην εκκλησία, στο Χριστό, γιατί μόνος σου το διάλεξες. Τα χρόνια αυτά να τα αφιερώσεις με πίστη στο Χριστό και την εκκλησία και όχι να τα παζαρευτείς. Ο Χριστός μάς δέχεται όπως είμαστε, αρκεί να έχουμε πίστη, χάρη, αγάπη και να είμαστε προσεχτικοί με τους πιστούς. Χειροτονείσαι στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους. 
Ο Άγιος αυτός μέχρι τα βαθιά γεράματα ποτέ δεν αρνήθηκε το Χριστό, μαρτύρησε γι’ αυτόν. Να είναι ο Άγιος αυτός το πρότυπό σου. Θα είσαι και ιερέας και υπάκουος στους ανώτερους σου. Θα προωθήσεις το μεγάλο έργο του Μακαριότατου Αναστασίου  κι αυτό με την πίστη, την εργασία, την αγάπη σου για την εκκλησία και το ποίμνιό σου. Αν δείξεις αγάπη θα σε αγαπήσουν. Αν δείξεις αφοσίωση  στην ιεροσύνη, θα σε αγαπήσουν.  Να προσέχεις για την ενότητα των πιστών μέσα στην ενορία σου…», τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα στο κήρυγμα του προς τον ιερέα, πλέον, Λουκά ο Σεβασμιότατος Δημήτριος.

Άξιος, άξιος, άξιος  εκφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι παραδίδοντας ένα ένα τα εκκλησιαστικά άμφια ο Σεβασμιότατος στον ιερέα Λουκά.
Τώρα στα πρόθυρα της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου οι ενορίες μας έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από ιερείς για να τελέσουν όλα τα μυστήρια της Μεγάλης Εβδομάδας, την Ανάσταση του Κυρίου μας, προστέθηκε κι άλλος ένας ιερέας.

Κι άλλοι ιερείς και διάκοι ας ακολουθήσουν την τελετή της χειροτόνησης ώστε η πλειάδα των ιερέων ν’ αυξήσει, ώστε οι εκκλησίες των ενοριών μας να λειτουργούνται πιο συχνά.
Αυτή είναι ευχή όλων.

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Σημείωση ΣΦΕΒΑ: είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας όταν οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες όχι μόνο γεμίζουν τις εκκλησίες στα πατρογονικά τους μέρη, που την περίοδο του κομμουνισμού είχε κλείσει το απάνθρωπο καθεστώς του Χότζα, αλλά όλο και περισσότερο προσέρχονται στο μυστήριο της ιεροσύνης.

www.sfeva.gr

Το σχόλιο μας: "Άξιος" θα ευχηθούμε και από την πλευρά μας για τον νέο πρσβύτερο. Από αυτό το άρθρο πάντως κρατάμε από τα λόγια του Μητροπολίτη Δημητρίου προς τον π. Λουκά την τελευταία φράση: «Να προσέχεις για την ενότητα των πιστών μέσα στην ενορία σου…». Τώρα το πως εννοεί την ενότητα ο σεβασμιότατος το εμπεδώσαμε πολύ καλά κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2011. Ευχόμαστε να μην ξαναγίνουμε θεατές στο ίδιο έργο και φέτος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου