Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός



«Καταραμένε Έλληνα / όπου να στρέψω την ψυχή μου / μπροστά μου σε βρίσκω / πρώτο και αξεπέραστο». 
Σίλλερ, Γερμανός ποιητής
                                      
Αριστοτέλης και Πλάτωνας μας λένε: Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός.

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που  ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος  και σοφός, αλλά φάνηκε να ήξερε τον  σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος, από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά  και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι  και σήμερα. Το παρακάτω απόσπασμα είναι η σημασία των λόγων τους:
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να τους μείνει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσίων των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» 
Αριστοτέλους «Πολιτικά».

Αλλά  και ο Πλάτωνας είχε γράψει για  το λαό:
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν  είναι πιο υποδουλωμένος από  εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν  πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους».
 Πλάτωνας 427 – 437 π.Χ.

Σημείωση: Τίποτα δεν είχε διαφύγει από την διάνοια των μεγάλων Ελλήνων Φιλοσόφων. Όλα τα είχαν προβλέψει και δι’ όλα ομίλησαν, διότι είχαν ως κτήμα τους την Αρετή και την Γνώση.
Όμως η ηγεσία του ΚΕΑΔ (αυτοί  οι ύποπτοι «σύγχρονοι έλληνες») απομακρυνόμενοι από τους προγόνους μας και ελκυόμενοι από τις Σειρήνες της καταστροφής, βρέθηκαν δέσμιοι των ιδίων τους επιλογών, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αρετής και γνώσης, τα οποία μας είχαν αφήσει παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός από τον Εθνικό μας  Επανελληνισμό. 

                                                                                      Αλέξης  Τσάκας 
Άγιοι Σαράντα                                                         Πολιτικός Μηχανικός 
 Μάιος  2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου