Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Διπλό φονικό στα Κτίσματα Πωγωνίου από Αλβανό κακοποιό - Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χ.Α. Γιάννη Λαγού


Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι (72 και 73 ετών) την Κυριακή 12 Μαΐου περίπου στις 6 το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Το ηλικιωμένο ζευγάρι φαίνεται να έχει ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου καθώς φέρει τραύματα σε κεφάλι και σώμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά τη ληστεία το Σάββατο στις 10 το βράδυ, όταν ένας αλβανός εισέβαλε οπλισμένος με χειροβομβίδες στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, έσκασε ο πυροκροτητής, ωστόσο η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και ο ληστής χάθηκε στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα δράστης, στη συνέχεια εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε καθώς είχε αφαιρέσει την περόνη. Λίγο αργότερα στο κέντρο των Ιωαννίνων, σημειώθηκε τροχαίο όταν άνδρας που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Ο οδηγός του κλεμμένου αγροτικού, μάρκας Nissan που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή ενώ από τις περιγραφές φαίνεται πως πρόκειται για το ληστή με τις χειροβομβίδες.  Όπως διαπιστώθηκε το όχημα ήταν κλεμμένο και οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη που δεν ήταν άλλος από τον ηλικιωμένο άνδρα από τα Κτίσματα, που λίγο αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος μαζί με τη σύζυγο του.
Η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, ρωσικής προέλευσης σαν αυτές που έχουν χρησιμοποιήσει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και ίδιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία του σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, που οδήγησε στη σύλληψη του δραπέτη Λίτα.

Η πατρίδα μας είναι έρμαιο στα χέρια αδίστακτων κακοποιών που εγκληματούν και δολοφονούν καθημερινά ανυπεράσπιστους συμπολίτες μας. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΥΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ.

από xryshaygh.com

Αρχικά είχε γραφεί στον τύπο, ότι ο δράστης της διπλή δολοφονίας που σημειώθηκε σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου Ιωαννίνων,  ένας 30χρονος Αλβανός, (που αποφυλακίστηκε πρόσφατα), εισέβαλε σε σπίτι και σκότωσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 72 και 73 ετών, χτυπώντας τους με πέτρα στο κεφάλι.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Αλβανός κακοποιός διέλυσε τα κεφάλια των ανήμπορων γερόντων με κοντάκι όπλου κι όχι πέτρα.

Ο δράστης κουβαλούσε μαζί του σακίδιο με χειροβομβίδες.
Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, πολίτες προσπάθησαν να τον λιντσάρουν, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά, αφού τον προστάτευαν αστυνομικοί, ώστε να τύχει μια δίκαιης δίκης, η οποία θα τον ξαναοδηγήσει πάλι στη φυλακή, από την οποία θα βγεί για 2η, 3η (;) φορά, για να συνεχίσει να κάνει το μόνο που ξέρει: ληστείες και φόνους.
 
από taxalia.blogspot.com


Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, πήρε ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε το βράδυ του Σαββάτου, το ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου. Στη συνέχεια λήστεψε δύο γυναίκες και απείλησε με χειροβομβίδες τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους αστυνομικούς κατά την σύλληψή του.
Κατά τη μεταγωγή του επικίνδυνου κακοποιού στον εισαγγελέα, τα παιδιά, συγγενείς του άτυχου ζευγαριού αλλά και κάτοικοι του χωριού επιχείρησαν να του επιτεθούν, αλλά εμποδίστηκαν από τους Αστυνομικούς. Παράλληλα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, εκατοντάδες κάτοικοι του Πωγωνίου με πανό και συνθήματα, πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας. Αίτημά τους η μεγαλύτερη αστυνόμευση στα ακριτικά χωριά καθώς επίσης να ξαναλειτουργήσουν οι αστυνομικοί σταθμοί και τα στρατιωτικά φυλάκια, όπως παλιότερα, ώστε να νιώθουν ασφαλείς.
Ο συλληφθείς κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων.

Επίκαιρη ερώτηση για τα εγκλήματα αλλοδαπών κακοποιών στις ακριτικές περιοχές

Προς τον
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Στο έλεος αλλοδαπών κακοποιών οι ακριτικές περιοχές της Ελληνοαλβανικής μεθορίου»

Ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 11-05-2013 στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου στο Νομό Ιωαννίνων από κακοποιό αλβανικής καταγωγής, ήλθε να επιβεβαιώσει ότι οι ακριτικές περιοχές της Ελληνοαλβανικής μεθορίου βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως κακοποιών και κυρίως αλλοδαπών. Ο 30χρονος δράστης, αφού λήστεψε κατοίκους του χωριού κρατώντας χειροβομβίδα, εισέβαλλε σε οικία και δολοφόνησε με φρικτό τρόπο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Στη συνέχεια διένυσε εντελώς ανενόχλητος με κλεμμένο αυτοκίνητο απόσταση άνω των 50 χιλ. μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Ποια μέτρα θα λάβουν για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στον «ευαίσθητο» τομέα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου; Θα πιέσουν για την επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων που έκλεισαν στις συγκεκριμένες περιοχές τα τελευταία χρόνια; Γιατί δεν έλαβαν υπόψη τις επανειλημμένες εκκλήσεις εδώ και μήνες των  αρμόδιων φορέων για την ελλιπή αστυνομική φύλαξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα; Για ποιο λόγο δόθηκε η δυνατότητα στον δράστη να παραμείνει στο ελληνικό έδαφος μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Ναυπλίου, ενώ κανονικά τέτοια εγκληματικά στοιχεία που έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα θα έπρεπε να μην έχουν τη δυνατότητα επανεισόδου στην Ελλάδα;
2) Πώς θα προστατεύσουν τους Έλληνες από τον ρατσισμό των αλλοδαπών λαθρομεταναστών εναντίον τους; Για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηρότατη τιμωρία των ρατσιστικών επιθέσεων αλλοδαπών σε βάρος Ελλήνων;

Αθήνα, 13-05-2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
Βουλευτής Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Το σχόλιο μας: Ο ξεφτιλισμένος ο Δένδιας έτρεξε αμέσως στη Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στους "κακόμοιρους λαθρομετανάστες". Στο Πωγώνι γιατί να πάει αφού δολοφονήθηκαν και ληστεύθηκαν  Έλληνες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου