Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός και ο βαθύς ύπνος του ελληνικού ΥΠΕΞ


Στα πλαίσια της αγαστής ελληνοαλβανικής συνεργασίας, όπως με θράσος διατείνεται ο υπουργός των Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, προχώρησε με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου παιδείας, η αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων, τα οποία διδάσκονται οι μαθητές της γειτονικής χώρας. 
Όπως ήταν φυσικό, τα νέα εγχειρίδια βρίθουν ανθελληνικού μίσους και προκλητικών και ανιστόρητων διεκδικήσεων, την ίδια στιγμή κατά την οποία η ελληνική δημόσια και Καθεστωτική εκπαίδευση συνιστά ανεκτικότητα και σεβασμό προς όλους, μιλά για ρατσισμό και απαράδεκτη βία του Ελληνικού Λαού προς τους ξένους, καλλιεργώντας φιλειρηνικά μηνύματα, των οποίων η πραγματική θέση, είναι στα νεκροταφεία της Ιστορίας.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, κατ’ απαίτηση της αντεθνικής Αριστεράς η οποία αποτελεί και τη συντριπτική πλειοψηφία δασκάλων και καθηγητών των δημόσιων σχολείων αλλά και των πανεπιστημιακών σχολών και κατ’ εντολή του Καθεστώτος των ξενόδουλων, μιλά για ανύπαρκτες ελληνικές γενοκτονίες σε Πόντο και Μικρά Ασία, για συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης, αποφεύγει έστω και την αναφορά στον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου, της Πόλης και της Ίμβρου και της Τενέδου, καταδικάζει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού

Είναι το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη Χρυσή Αυγή και τον Ελληνικό Εθνικισμό, θεωρεί φασιστικό τον Εθνικό Ύμνο και την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, ενώ ζητά επιτακτικά την κατάργηση της πρωινής προσευχής και φυσικά των παρελάσεων, οι οποίες παραπέμπουν σε «σκοτεινές» και «μαύρες» σελίδες της Ιστορίας. Εκπαίδευση τάχα «ανθρωπιστική» και αντιρατσιστική και στην ουσία απόλυτα ρατσιστική εις βάρος των Ελλήνων. Εκπαίδευση η οποία στοχεύει στην καλλιέργεια «εθνικής ενοχής» του Ελληνικού Λαού, για φανταστικά «εγκλήματα» κατά των όμορων εθνοτήτων και των εκατομμυρίων ασιατών, αφρικανών και βαλκάνιων λαθροεισβολέων οι οποίοι αλωνίζουν στην Πατρίδα μας.

Στην αντίπερα όχθη, οι γείτονες φροντίζουν να μπολιάσουν στις ψυχές της νεολαίας τους, το μίσος προς τους Έλληνες. Λίγο - πολύ όλοι γνωρίζουν τα όσα χοντροκομμένα ψεύδη αναφέρουν τα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια. Οι σκοπιανοί στο Βορρά επιμένουν να γυρεύουν την αναγνώριση μιας ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα υφίσταται διώξεις(!), μη σταματώντας να ορέγονται την Μακεδονική γη και την έξοδο στο Αιγαίο. 

Σειρά πλέον λαμβάνει το αλβανικό Κράτος, το υπουργείο παιδείας του οποίου εξέδωσε τη φετινή χρονιά, νέα βιβλία για τα μαθήματα της Ιστορίας και της Γεωγραφίας. Στο βιβλίο «ιστορία του αλβανικού έθνους», τα αρχαία ελληνικά φύλα της Ηπείρου, Θεσπρωτοί, Μολοσσοί κ.α. είναι όχι ελληνικής αλλά ιλλυρικής καταγωγής. Ως εκ τούτου, ο Βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος καθώς και η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, ανήκουν στις μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες του αλβανικού έθνους.


Επιπλέον και κορυφώνοντας το ανθελληνικό μίσος, ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλίου της Ιστορίας κάνει ειδική μνεία στην Τσαμουριά, προσδιορίζοντάς την ως «το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας»! «Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρει το σχολικό εγχειρίδιο που διδάσκονται οι αλβανοί μαθητές, το οποίο συνεχίζει: «με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου»!

Κατά παρόμοιο τρόπο, έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο και των σχολικών βιβλίων της Γεωγραφίας. Σε αυτά, οι αλβανοί μαθητές μαθαίνουν όχι μόνο την γεωγραφία της αλβανικής επικράτειας αλλά και των περιοχών οι οποίες, κατά τους αλβανούς κατσαπλιάδες, κατοικούνται από αλβανούς και έμεινα έξω από τα όρια του σημερινού τους κράτους. Κι εδώ, υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τις αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα. Όσα αναφέρει, είναι προφανώς εκείνα τα οποία κάνουν την ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ να μιλά για ελληνοαλβανική φιλία και συνεργασία. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «είναι αλβανικές περιοχές(αναφέρεται στις περιοχές της ελληνικής επικράτειας) που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας"(αναφέρονται στο κρατίδιο των Σκοπίων) και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα κ.ά.». Αξίζει τέλος να επισημανθεί προς άρση πάσας παρεξηγήσεως, πως το βιβλίο κοσμείται από το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, μαζί με τις αλύτρωτες «αλβανικές» περιοχές…

Φρονούμε πως είναι περιττό να σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο, σχετικά με τις προθέσεις των «φίλων» γειτόνων μας. Οι εχθροί του Ελληνισμού, δεν αποκρύπτουν καμιά από τις μελλοντικές του επιδιώξεις. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, έχουμε κάθε δικαίωμα να ισχυριζόμαστε πως το Καθεστώς της μεταπολίτευσης και οι κυβερνήσεις του, είναι προδοτικά και οδηγούν τον Ελληνισμό προς τη καταστροφή. Εκτός αν υπάρχουν αφελείς και ρομαντικοί ανόητοι, οι οποίοι θεωρούν πως στο μίσος των όμορων λαών, η Ελλάς θα αντιτάξει το διάλογο και τη νηφαλιότητα. Ή όπως πιστεύουν οι ανθέλληνες μαρξιστές της ελληνόφωνης Αριστεράς, στην εχθρική επίθεση δια των όπλων θα απαντήσουμε με ταυτόχρονη επίθεση με… κόκκινα γαρύφαλλα! 
Το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών είναι ένα: ΕΛΛΑΣ ΞΥΠΝΑ!

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου