Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πλήρες ρεπορτάζ από την προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ στην Αθήνα



Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου  το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ - MEGA στην Αθήνα, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ.  Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος έγιναν  δεκτοί με ενθουσιασμό και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συγκεντρωμένους, που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης με σημαίες του Κόμματος και της Βορείου Ηπείρου στα χέρια τους.           
Τους Υποψηφίους προλόγισε το μέλος του προεδρείου του ΕΕΜΜ - MEGA δικηγόρος κα Αθηνά Πάλλη η οποία συντόνιζε και την όλη εκδήλωση.


Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ο κ. Γιάννης Μιχελάκης εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος ανεξάρτητος βουλευτής, εκπρόσωπος του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνη Μπέζα, ο κ. Μπάμπης Καραθάνος Πρόεδρος Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, πολλές αξιόλογες προσωπικότητες του Ελλαδικού και Βορειοηπειρωτικού χώρου, πρόεδροι Συλλόγων και αδελφοτήτων κλπ. Με καθυστέρηση στο τέλος της εκδήλωσης ήρθε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του Κόμματος και συνάμα υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αυλώνας κ. Χρήστος Κίτσιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών για την Ελληνική Μειονότητα. Μίλησε για τις προσπάθειες που κατέβαλε το Κόμμα των Ελλήνων για να επιτευχθεί η Συμμαχία Ελλήνων και γιατί απέτυχε. Επικεντρώθηκε στην αποτυχία της πολιτικής του ΚΕΑΔ και στην απήχηση που έχει πλέον το πρόγραμμα του κόμματος  ΕΕΜΜ - MEGA στο λαό γιατί είναι γνήσιο, αγωνιστικό και καινούργιο για την Μειονότητα με νέα αξιόλογα άτομα, νέο πνεύμα, νέα νοοτροπία και νέες τάσεις, ενώ εστίασε στο ότι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του είναι νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από τα συνθήματα και τις επευφημίες των νέων, ειδικά στα σημεία όπου ανέφερε τις περιπτώσεις όπου το Κόμμα των Ελλήνων στάθηκε δίπλα στις διεκδικήσεις των Βορειοηπειρωτών στις διαφορές που έχει με καταπατητές. 

Ο υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Φίλιππος Ρούτζιος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε ως φοιτητής στα κοινά των νέων Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990. Στην μεστή ομιλία του καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με το γλαφυρό του τρόπο αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί τώρα στα χωριά της Περιφέρειας Αργυροκάστρου  και μετέφερε την αγωνία και τη λαχτάρα των Βορειοηπειρωτών για κάτι καινούργιο στην πολιτική. Ο κ. Ρούτζιος επικεντρώθηκε στην πλατφόρμα του Κόμματος για να αναπνεύσει ελεύθερα η μειονότητα και στις δεσμεύσεις του για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την νομική καθοδήγηση και εκπροσώπηση, την ασφάλεια και την αστυνόμευση, τις υποδομές, ανάπτυξη, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Ο κ. Λευτέρης Αναγνώστης υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας τόνισε ότι "ζούμε και διανύουμε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη που οι αξίες, τα λόγια και οι υποσχέσεις έχουν χαθεί.
Οι υποψήφιοι και η ηγεσία του ΕΕΜΜ- MEGA είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αντιτάξουμε ένα άλλο σχέδιο απέναντι στη σημερινή κατάστασή μας και αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, να έχουμε ισχυρή φωνή στα εθνικά μας θέματα. 
Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι και θα είναι ο Βορειοηπειρώτης και η Βόρειος Ήπειρος."

Ο κ. Γιώργος Νικόλας υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αυλώνας τόνισε την απογοήτευση που νιώθει ο κόσμος από την πολιτική ηγεσία του χώρου μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά και ζήτησε συσπείρωση γύρω από το Κόμμα των Ελλήνων για μια νέα πορεία, με όραμα και ελπίδα για το καλό του τόπου μας.


Στο χαιρετισμό που απήυθηνε ο Βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ λέγοντας ότι η Πατρίδα δεν ξεχνά και με εντολή του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά δρομολογείται ο τρόπος για την επαναφορά της. Στις δύσκολες στιγμές που διαβιεί η Ελλάδα χρειάζεται από όλους τους Έλληνες συσπείρωση και ενότητα. Ευχήθηκε στο Κόμμα των Ελλήνων καλή επιτυχία στις εκλογές και στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου να πάει όσο μπορεί πιο ψηλά, ενώ από την επομένη των εκλογών να αρχίσει ένας αγώνας για την ενότητα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι η ψυχή της Ελλάδος και εδώ και στη Β.Ήπειρο. "Με χαροποίησε η μεγάλη συμμετοχή των νέων Βορειοηπειρωτών στη σημερινή εκδήλωση και επιβεβαιώνω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για να  να διορθώσει όσα περισσότερα μπορεί από αυτά που άδικα συμπαρέσυρε η κρίση της Ελλάδος  και λάβωσε και Σας. Σήμερα παίρνω διδάγματα ψυχής, δύναμης και αντοχής από σας.Σας εύχομαι να είσαστε οι νικητές και να δώσετε διδάγματα ενότητας του Ελληνισμού" σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος αναφέρθηκε στους νέους υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος με νέα πνοή, φρέσκα πρόσωπα, που μεταδίδουν καθαρότητα, γνώση και πίστη. Σημείωσε μάλιστα ότι οι περισσότεροι από αυτούς υπήρξαν μέλη της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου η οποία είχε μεταξύ άλλων ως στόχο να ετοιμάσει και τη νέα γενιά των πολιτικών στελεχών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που θα έχουν πατριωτική ιδεολογία και θα συνεχίσουν τον εθνικό αγώνα από τα έδρανα του αλβανικού και του ελληνικού κοινοβουλίου.
"Ψήφος στο Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ είναι ψήφος ενότητας αλλά και ανανέωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Το Κόμμα πρέπει να αναδείξει όσους περισσότερους βουλευτές είναι δυνατόν ώστε να παρεμβαίνει δυναμικά υπέρ του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου" σημείωσε ο κ. Καραθάνος τονίζοντας τα δέκα σημεία που έθεσε ο κ. Κίτσιος για τη συνεργασία με τον Μπερίσα.   


Ο κ. Γιώργος Τρίχας πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και Γ.Γ. του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών αναφέρθηκε στο νέο μήνυμα στην πολιτική που θα μεταφέρει το Κόμμα ΕΕΜΜ - MEGA και ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στους υποψηφίους.
Στο τέλος των ομιλιών ο κόσμος συμμετείχε στη συζήτηση με ερωτήσεις και απόψεις για τη πολιτική κατάσταση στον τόπο μας.

Δείτε τις φωτογραφίες




 

 


 

 

 

Με πληροφορίες από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου