Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ενώ πλησιάζουν οι αλβανικές εκλογές…

Είναι μετρημένες οι μέρες που μας χωρίζουν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Μετρημένες και ο καθένας κάπου θα  έχει τοποθετηθεί. Εντούτοις υπάρχουν ακόμα Βορειοηπειρώτες που είναι αναποφάσιστοι. Σε σταματούν στο δρόμο και σου λένε: «Για πες μας εσύ που γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση. Πού θα ψηφίσουμε;»
Έχουν δίκιο να κάνουν την ερώτηση αυτή και να είναι ακόμα δίβουλοι και αναποφάσιστοι.

Το ΚΕΑΔ, έχοντας ως ασπίδα την ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως τόσα χρόνια, οι Βορειοηπειρώτες δεν μπορούν ν’ αγνοήσουν και να προδώσουν την Ομόνοια. Για χάρη της έχουν βγει και τοπικοί άρχοντες ανίκανοι και ανάξιοι του καθήκοντος, μέχρι που ανάγκασε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, που παρά τα αισθήματα του,  τόνισε πως η ελληνική μειονότητα έχει πάρα πολύ καλούς και προετοιμασμένους ανθρώπους. Γιατί αυτή η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Το ΜΕΓΚΑ, έχοντας ως ασπίδα τον χαρακτήρα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κόμματος, στους κόλπους του οποίου συμμετέχουν οι ελληνική καταγωγής και ελληνικής συνείδησης  Βορειοηπειρώτες, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ιδιότητα αυτή.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει στην πρώτη εξάδα τρεις ελληνικής καταγωγής υποψηφίους, (δυο περιφέρεια Αυλώνας κι έναν στο Αργυρόκαστρο) μάλιστα ο ένας, ο Ανδρέας Μάρτος είναι και πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Τιράνων. Άρα, Ομόνοια, ακούμε κι εδώ. Γιατί να μην ψηφίσουμε και το σοσιαλιστικό σου λένε. 
Το Δημοκρατικό κόμμα και η Σοσιαλιστική Ενταξιακή Κίνηση του Μέτα έχουν στην πρώτη δυάδα ελληνικής καταγωγής υποψηφίους από τη Δρόπολη.

Έλα, τώρα και βρες άκρη. Τα αλβανικά κόμματα σίγουρα που θα εκμεταλλευτούν την ελληνική μειονότητα για ν’ αποσπάσουν τις ψήφους της και θα βάλουν ελληνικής καταγωγής υποψηφίους. Γι’ αυτόν και για άλλους λόγους.
Αυτά (κόμματα) καλά κάνουν. Εμείς τι κάνουμε. Κατεβαίνουν οι κύριοι, σαν κύριοι, στις ελληνικές κοινότητες και εμείς ξέρουμε μόνον να χειροκροτούμε. Το μεγάλο Μπερίσα ή το μεγάλο Ράμα. Τους «σωτήρες» μας. Κι ας είναι η μειονότητα χωρίς νερό. Ας είναι όλο το χειμώνα χωρίς ρεύμα. Ας είναι οι δρόμοι της μόνο για τρακτέρ και τανκς. Ας είναι ο προϋπολογισμός στις επαρχίες μας μηδαμινός. Ας είναι…
Εμείς τι κάνουμε; Ήταν η μοναδική ευκαιρία για ένωση, συμβιβασμό, ενιαίο μέτωπο και όλοι οι ψήφοι στους υποψηφίους της Ελληνικής μας Κοινότητας από τη δική μας σκοπιά. Αγνοώντας όλους τους υποψηφίους που εντάχθηκαν στα αλβανικά κόμματα.

Το μεγάλο κακό δεν είναι που κινδυνεύουμε να μην αναδείξουμε κανένα βουλευτή, αλλά η μεγάλη λασπολογία, κακία, κοκορομαχία και τόσα άλλα σε –ια που παρακολουθούμε κάθε μέρα, βοηθώντας με τη στάση και την εχθρότητά μας τους αντίπαλούς μας. Ακόμα και τα λεωφορεία που θαρθούν από την Ελλάδα θα είναι χωρισμένα. Μερικά καλυμμένα με το πανό «Μόνο Ευρωπαίοι» και άλλα «Ψήφος του Ελληνισμού-Ελπίδα για το μέλλον». Λες και κάποια θα πάνε στην ελληνική μειονότητα που ζει στο βορρά και η άλλη στο νότο της χώρας.

Οι τσάμηδες βροντοφωνάζουν πως θ’ αναδείξουν τέσσερις βουλευτές (μόνον αυτοί της Λαϊκής Συμμαχίας) αν θα προσθέσουμε και αυτούς του PDIU, θα σχηματίσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Είναι τόσο οργανωμένοι. Κυκλοφορούν στην πόλη των Αγίων Σαράντα και σε όλη την περιφέρεια με το σύμβολό τους, με εθνικιστικά τραγούδια που σε ξεκουφαίνουν, με προπαγανδιστικό υλικό.
Ενώ εμείς ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουμε.

Θα ψηφίσουμε τον καλύτερο. Αυτόν που θα σηκώσει πραγματικά τη φωνή του, που θα διαπραγματευτεί για δίκαια αιτήματα μας, για την κατάντια μας, για τη μοίρα μας.
Ας ψάξουμε να τον βρούμε!!!!!!!!

(από συνεργάτη μας στη Βόρειο Ήπειρο - το σκίτσο είναι από το ιστολόγιο της Αντιπαρακμής antiparakmi.blogspot.com)


Το σχόλιο μας: Κόμμα που απευθύνεται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και μόνο είναι ένα, το ΕΕΜΜ-MEGA. Αφού το άλλο είναι "Μόνο Ευρωπαίοι" μάλλον απευθύνεται σε κάποια... ευρωπαϊκή μειονότητα. Για τον μειωμένο προϋπολογισμό στις επαρχείες να' ναι καλά ο Ντούλε και η αποχή του. 
Φυσικά και θα ψηφίσουμε τον καλύτερο και το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουμε αυτόν που εδώ και 12 χρόνια ΔΕΝ σήκωσε καθόλου τη φωνή του, ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε κανένα δίκαιο αίτημα μας και μας έριξε σε αυτήν την κατάντια και αυτή τη μοίρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου