Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Υπ. Βουλευτής ΕΕΜΜ Γιώργος Νικόλας: Οι νέοι Βορειοηπειρώτες έχουμε χρέος να χαράξουμε μια νέα πορεία, με όραμα και ελπίδα για το μέλλον

Η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" (ΕΕΜΜ-MEGA) στην Περιφέρεια Αυλώνας Γιώργου Νικόλα στην προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Είναι τόσα πολλά και κρίσιμα τα τοπικά προβλήματα που ήταν μια πραγματική πρόκληση για μένα η ενασχόληση με την πολιτική στον τόπο μου. Βλέποντας με πόση άνεση οι ως τώρα εκπροσώποι μας άλωσαν τις αξίες, με πόση διαφθορά και αδιαφάνεια χειρίστηκαν όλες μας τις υποθέσεις, με πόση αλαζονεία υπηρέτησαν τα συμφέροντα των λίγων και των ημετέρων, θεώρησα ότι το να θέσω υποψηφιότητα για βουλευτής με το κόμμα των Ελλήνων ήταν για μένα μια εσωτερική ανάγκη, μια επιλογή ευθύνης.
Και είναι σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου ο λαός μας έχει υποστεί την πιο βαθιά απαξίωση. 

Πιστεύω, σαν νέος ότι έχω τη θέληση και τη δύναμη να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου με τον καλύτερο και τον πιο δίκαιο τρόπο. Λύσεις που θα σέβονται το πρόβλημα του πολίτη, και θα υπηρετούν το συμφέρον των Βορειοηπειρωτών. 
Αυτοί που τόσα χρόνια υποτίθεται τους είχαμε εκφραστές μας, δεν ύψωσαν ποτέ τη φωνή τους για τα προβλήματά μας. Χρειάζονται βαθιές τομές στην Πολιτική σκηνή του χώρου μας και Πολιτικές Αλλαγές για τον τόπο μας. Στην Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, στην οικογένεια, στους νέους ανθρώπους, κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης. Ο κόσμος μας έχει κουραστεί. Εμείς οι νέοι Βορειοηπειρώτες θέλουμε και μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία, με όραμα και ελπίδα για το μέλλον. Έχουμε χρέος να το κάνουμε».


«Τις  συνέπειες της πολιτικής κρίσης τις ζούμε αναμφίβολα έντονα και στο χώρο μας.
Οι Βορειοηπειρώτες πλέον δεν πιστεύουν στα λόγια των πολιτικών τους εκπροσώπους, γιατί απλούστατα βλέπουν ότι διαψεύθησαν από αυτούς.Ούτε ένα έργο υποδομής στη θητεία τους, ούτε ένα μέτρο καινούργιου δρόμου.
Από τις συναντήσεις μου με τον κόσμο, διαπιστώνω ότι αισθάνεται απογοητευμένος και πολύ θυμωμένος για τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει οι πολιτικές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ.
Οι νέοι Βορειοηπειρώτες γευτήκαμε για πολλά χρόνια τι σημαίνει Μπολάνος και Ντούλες. Και το γευτήκαμε σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής. Ούτε μια παρέμβαση για τα εμπόδια που συναντάμε, ούτε μια λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ούτε μια συνάντηση – συζήτηση με τους νέους, παρά μόνο απόμακροι και απαξιωτικοί.
Πληγωθήκαμε και απογοητευθήκαμε. Γι αυτό χρειάζονται Νέες αντιλήψεις, διαχρονικές αξίες σε νέες βάσεις.

Εγώ δεσμεύομαι προσωπικά,αλλά και όλοι οι νέοι του Κόμματός μας ότι θα είμαστε κοντά στους Βορειοηπειρώτες  και θα προσπαθήσουμε γι αυτούς. Αν ο Βορειοηπειρώτης αισθανθεί ότι κάτι πραγματικά αλλάζει, αν αποκτήσει εμπιστοσύνη στο Κόμμα των Ελλήνων, τότε μπορεί να πειστεί και να συναινέσει στην αντίληψη ότι η ευτυχία του «εγώ» μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την επιτυχία του «εμείς».
Οι Βορειοηπειρώτες θα ξαναβρούν τη χαμένη τους εμπιστοσύνη στο νέο πολιτικό σύστημα που θα έχει τις βάσεις του Κόμμα μας των Ελλήνων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και σκληρή δουλειά, γιατί αυτή είναι η εντολή του λαού μας, το όραμα και το πρόγραμμά μας μπορούν να δικαιώσουν τις προσδοκίες των Βορειοηπειρωτών.
Ζητώ να συμπορευτούμε μαζί σε έναν αγώνα με όραμα και ελπίδα για το καλό του τόπου μας, για το καλό της πατρίδας μας. 

Και αισθάνομαι ότι αυτός ο αγώνας δεν θα είναι μάταιος. Γιατί η κοινωνία μας σήμερα είναι ώριμη για ανατροπές, είναι έτοιμη να απαξιώσει τα κούφια λόγια των εκπροσώπων μας, να συγκρουστεί με τα κατεστημένα, να απαιτήσει την αξιοκρατία, να απεγκλωβιστεί από κάθε είδους εξαρτήσεις. Ας ενώσουμε λοιπόν τα όνειρά μας και ας τα κάνουμε δύναμη, για να κτίσουμε ένα σήμερα αντάξιο των κόπων μας και ένα αισιόδοξο μέλλον που οφείλουμε στους εαυτούς μας .

Ζητώ αγαπητοί συμπατριώτες να ψηφίσετε  με θάρρος και χωρίς φόβο το Κόμμα  των Ελλήνων,για την εθνική μας  αξιοπρέπεια, για την Ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό μας, για  την κυριότητα των περουσιών  και της κληρονομία μας, για την  σταθερότητα και την ασφάλεία μας, για την προκοπή του τόπου μας. Ψήφος στον Ελληνισμό, ελπίδα για το μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου