Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μπερίσα στη Ρώμη παρουσία Σαμαρά: Πριν 100 χρόνια τα αλβανικά εδάφη μοιράστηκαν άδικα!!!

Στο συνέδριο των Κεντρώων Δημοκρατών της Ευρώπης (το κόμπλεξ του πολιτικού χαρακτηρισμού "δεξιός" είναι διεθνές) που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Ρώμη, παραβρίσκονται  ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αλβανός ομόλογος του Σαλί Μπερίσα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, με αφορμή τις ταραχές που ξέσπασαν τελευταία στον μουσουλμανικό κόσμο, εξαιτίας της ταινίας που θεωρείται ότι προσβάλλει τον "προφήτη" Μωάμεθ, παίρνοντας το λόγο στο συνέδριο δήλωσε ότι η χώρα του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά τη συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων. 

Ο κ. Μπερίσα τόνισε μάλιστα ότι οι μουσουλμάνοι ιμάμηδες κάλεσαν τους πιστούς να πάρουν μέρος σε μία σειρά φιλανθρωπικών ενεργειών σε αντίθεση με τον φανατισμό που σημειώνεται από τους ομόθρησκους άλλων χωρών.

Όμως ο Τροπογιάνος αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν παρέλειψε, κλείνοντας την παρέμβαση του, να κάνει μία ηχηρότατη αλυτρωτική αναφορά για την πατρίδα του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την "ανεξαρτητοποίηση" της Αλβανίας, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Συγκεκριμένα ο Σαλί Μπερίσα αφού τόνισε ότι ο πολυκομματισμός τα τελευταία είκοσι χρόνια βοήθησε την Αλβανία να βαδίσει στον δρόμο της δημοκρατίας είπε: 


"Είμαι περήφανος που απευθύνομαι σε εσάς σήμερα γιατί είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τη χώρα μου, η χρονιά της εκατοστής επετείου της ανεξαρτησίας μας. Η ανεξαρτησία της Αλβανίας ανακηρύχθηκε πριν από εκατό χρόνια, αλλά η χρονιά εκείνη ήταν παράλληλα μία χρονιά τρομακτικά άδικων αποφάσεων από τον διεθνή παράγοντα, αφού μοιράστηκαν οι αλβανικές περιοχές, κάτι που προκάλεσε μεγάλες απώλειες και είχε συνέπειες και για τη συνέχεια: δυσκολίες, δικτατορίες, εισβολές..."


με πληροφορίες από το ιστολόγιο του Σταύρου Μάρκου



Από την πλευρά μας ένα και μόνο σχόλιο: Τύφλα να' χει ο Σπαχίου!
Κατά τ' άλλα ο Μπερίσα αυτά τα είπε στο συνέδριο των "Ευρωπαίων Κεντρώων Δημοκρατών". Που να ήταν και σε ανάλογο συνέδριο εθνικιστών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου