Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής για την συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο


PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA
P.O BOX 20314
WORCESTER, MA 01602
508-317-6478 WWW.PANEPIROTIC.ORG

Το Σάββατο, 22/09/2012, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κος Δημήτριος Κούτουλας και ο υπεύθυνος του εθνικού θέματος της Πανηπειρωτικής κος Θεόδωρος Ρέτζιος, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον υπουργό των εξωτερικών της Ελλάδος, αξιότιμο κύριο Δημήτριο Αβραμόπουλο. Συμμετείχαν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου "ΕΛΕΝΗ" και ένθερμος πατριώτης με πολυετή εθνική πατριωτική δράση κος Νικ Gage, ο υφυπουργός της Ελλάδος, κος Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου των εξωτερικών, κος Γρηγορης Δελαβέκουρας, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Washington, κος Παναγόπουλος.

Επιθυμούμε, αρχικά, να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον αξιότιμο υπουργό των εξωτερικών της Ελλάδος, Kύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και τον υφυπουργό, κύριο Κωνσταντίνο Τσιάρα για την απόλυτη ικανοποίηση μας από την ένθερμη συνάντηση και το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξαν για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε, επίσης, προς τον πρέσβη μας στην Washington, κύριο Χρήστο Παναγόπουλο, καθώς και προς τον εκπρόσωπο του υπουργείου των εξωτερικών, κύριο Γρηγόρη Δελαβέκουρα για την παρουσία τους στη συνάντηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο αξιότιμος υπουργός, κος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε το έκδηλο ενδιαφέρον του για την ομογένεια και την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, με ιδιαίτερη έμφαση στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου. Εξίσου έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια εξέφρασαν και ο υφυπουργός κος Τσιάρας καθώς και οι λοιποί παρευρισκόμενοι.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν μια σειρά θεμάτων στον υπουργό ο οποίος εξέφρασε την ένθερμη συμπαράσταση του, καθώς και την πρόθεση του για άμεση παρέμβαση ώστε τα ζητήματα που απασχολούν την Πανηπειρωτική και κυρίως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου να συζητηθούν με την ανάλογη σοβαρότητα και βαρύτητα βάση των διεθνών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, για το εθνικό θέμα, αναφέρθηκε στον υπουργό η ανάγκη χάραξης ενιαίας, στοχευμένης εθνικής πολιτικής για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα στην περιοχή και γενικότερα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Υπουργός για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα των Βορειοηπειρωτών και της Εκκλησίας. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την διάσπαση των πολιτικών εκπροσώπων των βορειοηπειρωτικών κομμάτων, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενιαίας εκπροσώπησης των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν το σύνολο της Ελληνικής Μειονότητας.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και οι οικονομικές δυνατότητες παρέμβασης στην περιοχή με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, συζητήθηκαν μια σειρά εξίσου σοβαρών τεχνικών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των Βορειοηπειρωτών.

Στην τοποθέτηση του ο κύριος υπουργός ανέφερε ότι επιδίωξη της Ελληνικής πολιτείας είναι η διατήρηση των άψογων διπλωματικών σχέσεων με την γείτονα Αλβανία και τόνισε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς. Πρωταρχικός μας, όμως, στόχος να είναι της Ελληνικής Μειονότητας και η στήριξή της με κάθε μέσο, καθώς οι Βορειοηπειρώτες και γενικότερα οι Ηπειρώτες αποτελούν εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού έθνους.

Ο κος Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ιδιαίτερα στην ανεκτίμητη προσφορά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στο ελληνικό κράτος. Άμεσο ήταν και το ενδιαφέρον του υφυπουργού και αρμόδιου για τη απόδημο Ελληνισμό, κου Κωνσταντίνου Τσιάρα, για τα προβλήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό εντός και εκτός Βορείου Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου