Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αναφορά του Βουλευτή Χ.Α. Χρήστου Παππά για τον όρο "Βόρειος Ήπειρος" στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής

Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα εθνικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, όπως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την ΑΟΖ και φυσικά το Βορειοηπειρωτικό.

Παραθέτουμε το απόσπασμα της αναφοράς του κ. Παππά στην χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος" από το ελληνικό κράτος:

"Θα ήθελα να σας μεταβιβάσω κάποιες πληροφορίες που έχω μέσα από το Υπουργείο σας. Αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι απαγορευμένος ο χαρακτηρισμός και όρος «Βόρειος Ήπειρος». 
Εμείς, στην Χρυσή Αυγή, δεν αποποιούμαστε αυτό τον όρο, τον θεωρούμε δόκιμο και είναι ένα εθνικό κεκτημένο. 
Πολύ ωραία αυτά που μας είπατε για την οικονομική κρίση, για το μέλλον αλλά λαοί χωρίς εθνικό όραμα δεν πάνε μπροστά. 
Για μας εθνικό όραμα δεν είναι ούτε η οικονομική ανάκαμψη, είναι βέβαια ένας στόχος αλλά όχι όραμα ούτε οι Olympic Games του 2004. 
Για μας εθνικά οράματα, που ιστορικά οδήγησαν το λαό μας σε θρίαμβο, όπως στους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1913, είναι η Βόρειος Ήπειρος, η ελληνικότητα της Κύπρου, όλα αυτά. 
Δεν θα ήθελα, λοιπόν, όπως στο ελληνικό στράτευμα έχει απαγορευθεί το εμβατήριο της Βορείου Ηπείρου να απαγορευθεί και η ορολογία αυτή. 
Δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε αυτό το όραμα και τις ζωές των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στην αλβανική προπαγάνδα, χάριν της πολιτικής που μας επιβάλλουν τα υπερατλαντικά συμφέροντα."


από: http://xristospappas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου