Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχόμαστε επιτυχίες στη νέα σχολική χρονιά 2012-2013

Ευχόμαστε επιτυχίες σε όλα τα Βορειοηπειρωτόπουλα, οπουδήποτε και να βρίσκονται, στον τόπο τους, στη μάνα Ελλάδα ή και αλλού και με την πεποίθηση πως θα συνεχίσουν να διακρίνονται ως άριστοι μαθητές.

Ευχόμαστε επιτυχίες στους μαθητές των πόλεων Αργυροκάστρου, Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, τονίζοντας πως θα πρέπει να γνωρίζουν και οι μαθητές, πως για να ανοίξουν αυτά τα σχολεία , σ’ αυτές τις πόλεις, χρειάστηκαν αγώνες, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια, μέχρι και φυλακίσεις ηγετών της Ομόνοιας και δασκάλων

Και μολαταύτα υπάρχουν Έλληνες γονείς, ειδικά στο Αργυρόκαστρο, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο, γιατί είναι λίγο μακρύτερα από το αλβανικό. Ελπίζουμε πως θα καταλάβουν κι’ αυτοί, πως έχουν χρέος να αγωνιστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο.

Ευχόμαστε, επίσης, επιτυχίες στα ελληνικά σχολεία της Κορυτσάς και Χιμάρας,  ελπίζοντας πως με συνεχή αγώνες θα πρέπει κι’ αυτά τα σχολεία, όπως όλα τα άλλα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να γίνουν δημόσια σχολεία.

Ευχόμαστε επιτυχίες στο ελληνικό σχολείο των Τιράνων, όπως και σε όλα τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που εθελοντικά διδάσκουν στη νέα γενιά, την ελληνική μας γλώσσα, την πιο πούσια γλώσσα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου