Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πουλήθηκαν τα πλατάνια του Καρατζιού


Τελικά, τα όμορφα, τα βαθύσκιωτα, τα αιωνόβια πλατάνια του Καρατζιού  στην επαρχία Φοινίκης πέρασαν στα χέρια ετερογενών, οι οποίοι  αυτές τις ημέρες άρχισαν αμέσως την κατασκευή τουριστικής μονάδας, συρρικνώνοντας έτσι τις υπάρχουσες που φιλοξενούν εδώ και χρόνια τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Οι κάτοικοι, που ξαφνικά αντίκρισαν μέσα στο χωριό τους νέους ιδιοκτήτες, αναστατώθηκαν εξαιρετικά και κάλεσαν αμέσως  για διευκρίνηση τον " έπαρχο" Σωκράτη Σπύρο για το ποιος έδωσε τη δική τους περιουσία σε ξένους. Μάλλον, ο δημογέροντας του χωριού κύριος Σωτήρης Παπάς παρότι ήταν της επιλογής Σπύρου, ζήτησε από τον έπαρχο να σταματήσει τις εργασίες  ωσότου διευκρινιστεί ποιο όργανο και με τι δικαίωμα πούλησε την κοινοτική περιουσία τους. 
΄Οταν ο κ. Σπύρου απάντησε ότι αδυνατεί να καλέσει την αστυνομία, τότε ο δημογέροντας για λόγους ευαισθησίας υπέβαλλε αμέσως την παραίτησή του  αποδίδοντας ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν είναι ικανή να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών της και κυρίως για την προστασία της ιδιοκτησίας.
Στη δικαιολογία του έπαρχου ότι η αστυνομία δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα της πολεοδομικής υπηρεσίας  καταφέρθηκαν και οι επαρχιακοί σύμβουλοι από το χωριό, οι οποίοι ερμήνευσαν στους πολίτες ότι σύμφωνα με το νόμο η επαρχία είναι υποχρεωμένη να εκδώσει αποφάσεις για την παρεμπόδιση των αυθαιρέτων και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να στηρίξει στο έργο της την πολεοδομική υπηρεσία της επαρχίας.
΄Οπως φαίνεται όμως ο κ. Σπύρου έχει λερωμένη τη φωλιά του σ' αυτή την υπόθεση γι' αυτό και παρουσιάζει στους πολίτες διάφορα προσχήματα, τα οποία  δεν ισχύουν. Ο ίδιος διαθέτει σ΄αυτό το μέρος 15 στρέμματα πλατάνια, για τα οποία, όπως φαίνεται διαπραγματεύτηκε με τη Δασική Υπηρεσία του Δελβίνου, προσφέροντας τους  την υπόλοιπη έκταση και την ελευθερία δόμησης χωρίς να υπολογίσει ούτε τους κάτοικους του Καρατζιού, ούτε τους υπόλοιπους ΄Ελληνες  που πριν χρόνια έχουν στήσει τις δικές τους επιχειρήσεις εκεί.
Εν τω μεταξύ είναι γνωστό στην περιοχή ότι ο κ. Σπύρου πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντά του διατυμπάνιζε στους Καρατζιώτες ότι στα πλατάνια δεν υπήρχε περίσσια γη για να φτιάξει εκκλησία και σχολείο το χωριό, ενώ την είχε περιφράξει ο ίδιος στο μαντρί του. Τώρα, αυτή την έκταση την παραχωρεί άνευ όρων στους ξενόφερτους αφήνοντας με το δάκτυλο στο στόμα τους χωριανούς.
Οφείλει το επαρχιακό συμβούλιο και κυρίως οι σύμβουλοι του Κόμματος των Ελλήνων στη Φοινίκη να ευαισθητοποιήσουν τους απλούς πολίτες και θεσμικά να καλέσουν σε λογοδοσία τον έπαρχο για τη στάση που τηρεί απέναντι στην εισβολή των ξένων στα χωριά μας και να καταγγείλουν όλες τις παρανομίες που καθημερινά αποκαλύπτονται στην επαρχία εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής.

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο: