Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αθώος ο Ναούμ Ντίσιος από την αλβανική δικαιοσύνη, στο πειθαρχικό του ελληνικού ΥΠΕΞ ο Θεόδωρος Καμαρινός

Δεν υπήρχε αντικείμενο δίκης (!!!) απεφάνθη τελικά η αλβανική δικαιοσύνη για την υπόθεση του προέδρου της οργάνωσης "Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς" Ναούμ Ντίσιου, αθωώνοντας τον τελικά στις 17 Μαΐου 2013 (ανήμερα της 99ης επετείου της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας) από την κατηγορία της σύλησης μνημάτων. 
Με αυτόν τον τρόπο, εκτός άλλου απροότπου, φαίνεται να ολοκληρώνεται η δικαστική περιπέτεια του κ. Ντίσιου που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2010, όταν κατηγορήθηκε ότι κατέστρεψε παλιούς τάφους στο χωριό Μπομποστίτσα, βγάζοντας στο έδαφος οστά ταφέντων προ αιώνων, κατά τις εργασίες που πραγματοποίησε για τον μικρό δρόμο που οδηγεί στο Μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών από τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο του 1940 - ΄41.
Δηλαδή οι Αλβανοί δικαστές ομολογούν ουσιαστικά ότι επί τρία χρόνια ταλαιπωρούσαν άδικα τον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου της ΕΕΜΜ όχι μόνο σέρνοντας τον συχνά πυκνά στα δικαστήρια αλλά και καταδικάζοντας τον σε ένα έτος φυλάκισης τον Ιανουάριο του 2012. 
Βέβαια ο ουσιαστικός λόγος δεν είναι άλλος από τον αγώνα που έδωσε ο Ναούμ Ντίσιο για την αναγνώριση του Ελληνισμού στην περιοχή της Κορυτσάς.

Όμως ενώ η αλβανική δικαιοσύνη δείχνει να αφήνει ήσυχο προς το παρόν τον κ. Ντίσιο, στην Αθήνα ο Ελληνόψυχος διπλωμάτης που συνέβαλλε στο να βγει στο προσκήνιο ο Ελληνισμό της Κορυτσάς, ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός, καλείται να παρουσιαστεί σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι στο πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, με την κατηγορία της "παράβασης καθήκοντος". 
Ο κ. Καμαρινός επίσης δικάζεται για τις ίδιες κατηγορίες και από το ποινικό δικαστήριο, στις 27 Ιουνίου 2013. 
Όπως είχε εξηγήσει και ο ίδιος στην εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος.gr" στον ΑΡΤ FM, ο λόγος για τον οποίο διώκεται από μηχανισμούς του ΥΠΕΞ είναι ότι δεν τήρησε την επίσημη γραμμή για μη αυτόχθονο Ελληνισμό στην περιοχή της Κορυτσάς, όμως για τις κατηγορίες που του αποδίδονται επίσημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αφού καμία από αυτές δεν ευσταθούν, λένε χαρακτηριστικά άτομα από το περιβάλλον του κ. Καμαρινού.



   

1 σχόλιο:



  1. Δε γνωρίζω ποια τελικά θα είναι η απόφαση του Πειθαρχσικού Συμβουλίου, αλλά λυπάμαι για την καταντια μας, όταν αρνούμαστε την πραγματικότητα, ενω οι δε διεκδικούν ακόμα και την Ακρόπολη.... Αλιμονό μας.....Λέτε να φταιει κι εδώ η περίφημη τρόικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή