Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Νε.Β στην εκδήλωση τιμής στο Αλύκο, 12 Δεκεμβρίου 2011

Στο Αλύκο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών την 12η Δεκεμβρίου 2011, να αποτίσει φόρο τιμής στην εκδήλωση μνήμης των 4 μαρτύρων του Αλύκου και της Γέρμας που έπεσαν νεκροί το 1990, καθώς προσπάθησαν να δραπετεύσουν από το τυραννικό κομμουνιστικό καθεστώς προς την ελευθερία και την δημοκρατία της μητέρας Ελλάδας.

Μετά το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε προς την μνήμη των 4 νέων στην εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την πλατεία του χωριού, όπου και έλαβε χώρα η εκδήλωση.
Αφού έγινε η ανάγνωση του χρονικού των γεγονότων, ακολούθησαν ελάχιστες ομιλίες και σειρά είχε η κατάθεση στεφάνων.
O τίτλος του «Επίτιμου Δημότη της Επαρχίας Αλύκου» απενεμήθει 
 στον κ. Γιώργο Ανδρέα Ιωαννίδη, την απονομή έκανε ο κ. Μπολάνος. Ο κ. Ιωαννίδης προσπάθησε, μέσα από τις αναφορές του σε κάποιες ιστορίες, να περάσει το μήνυμα της ενότητας  και της ομοψυχίας.

Αυτό που μας εξέπληξε αρνητικά, ήταν η απαγγελία του Αλβανικού εθνικού ύμνου αμέσως μετά τον Ελληνικό, απ' την παιδική χορωδία του σχολείου του Αλύκου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς υπήρξε έντονη η ανησυχία της επανάληψης των περσινών γεγονότων, που είχε μετατραπεί η ημέρα τιμής σε πολιτική άρρενα.
 
Νεολαία Βορειοηπειρωτών









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου